Santorini Volcano App: «Ξενάγηση» στους κρατήρες του ηφαιστείου της Σαντορίνης

Νέα ψηφιακή εφαρμογή «ξεναγεί» τους χρήστες στο ηφαίστειο της Σαντορίνης Facebook Twitter
0

Νέα ψηφιακή εφαρμογή ενημερώνει κατοίκους και τουρίστες της Σαντορίνης για την γεωλογική ιστορία του ηφαιστείου της.

Το app ανέπτυξε η δημοτική επιχείρηση του Δήμου Θήρας ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. , σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο νέο app περιλαμβάνεται μία πρωτότυπη offline εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, με την ονομασία «Santorini Volcano app», αναφορικά με το Γεωπάρκο της Νέας Καμένης, η οποία θέλει να αναβαθμίσει την εμπειρία των επισκεπτών στους κρατήρες του ηφαιστείου.

Ο οδηγός αναδεικνύει την περιπατητική διαδρομή στη Νέα Καμένη, εστιάζοντας σε πέντε σημεία ενδιαφέροντος και αναδεικνύοντας την γεωλογική ιστορία των ηφαιστειακών εκρήξεων.

Οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν, ακόμα και ταυτόχρονα με την ξενάγησή τους στους κρατήρες, μέσα από οπτικό υλικό συνοδευόμενο από επιστημονικές πληροφορίες για την εξέλιξη και την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Σαντορίνης.

Στον οδηγό δίνονται πληροφορίες για τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, τα οποία είναι γεωπολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, σε λειτουργία βρίσκεται η νέα ιστοσελίδα σχετικά με το ηφαίστειο ενώ έχει κυκλοφορήσει επίσης ένα νέο εύχρηστο ενημερωτικό έντυπο με υψηλής ποιότητας επιστημονικό και εικαστικό περιεχόμενό σχετικά με τη γεωλογική ιστορία της Παλαιάς και Νέας Καμένης.

Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Φυσικής Γεωγραφίας του ΕΚΠΑ και οι συνεργάτες του, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Νομικού Παρασκευή, επιμελήθηκαν τον σύγχρονο και επικαιροποιημένο ψηφιακό οδηγό της εφαρμογής.

Η ψηφιακή εφαρμογή διατίθεται από τα ηλεκτρονικά καταστήματα Google Play Store και App Store.

Νέα ψηφιακή εφαρμογή «ξεναγεί» τους χρήστες στο ηφαίστειο της Σαντορίνης Facebook Twitter
Νέα ψηφιακή εφαρμογή «ξεναγεί» τους χρήστες στο ηφαίστειο της Σαντορίνης Facebook Twitter
Νέα ψηφιακή εφαρμογή «ξεναγεί» τους χρήστες στο ηφαίστειο της Σαντορίνης Facebook Twitter

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM