Ο Μάικλ Μπέρι πούλησε σχεδόν όλες τις μετοχές του μετά τις προειδοποιήσεις για κραχ

Ο Μάικλ Μπέρι πούλησε σχεδόν όλες τις μετοχές του μετά τις προειδοποιήσεις για κραχ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Ο Μάικλ Μπέρι που θεωρείται ως ο επενδυτής που προέβλεψε την κρίση του 2008 πούλησε σχεδόν όλες τις μετοχές του σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν εχθές στη δημοσιότητα, μετά από πρόσφατες προειδοποιήσεις του για οικονομική κατάρρευση. 

Οι μόνες μετοχές που κράτησε αφορούν την Geo Group, μια εταιρεία που επενδύει σε ιδιωτικές φυλακές και εγκαταστάσεις ψυχικής υγείας και έχει κεφαλαιοποίηση κάτω των 900 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μεταξύ των μετοχών που πούλησε ο Μπέρι περιλαμβάνονται αυτές της Meta Platforms του Facebook (META.O), ένα μερίδιο 19,7 εκατομμυρίων δολαρίων στη Cigna Corp (CI.N) και ένα μερίδιο 23,1 εκατομμυρίων δολαρίων στο Bristol-Myers Squibb Co (BMY.N).

Όσοι παρακολουθούν τον εν λόγω επενδυτή, όπως είναι αναμενόμενο ερμηνεύουν την απόφαση της ρευστοποίησης του χαρτοφυλακίου του ως κακή εξέλιξη. 

Ο Μπέρι το περασμένο καλοκαίρι προέβλεψε ότι θα βρεθούμε ενώπιον της «μεγαλύτερης κερδοσκοπικής φούσκας όλων των εποχών» και είπε ότι οι ιδιοκτήτες κρυπτονομισμάτων οδεύουν προς τη «μητέρα όλων των κραχ».

Πιο πρόσφατα, εκτίμησε ότι οι επενδυτές δε θα πρέπει να ενθουσιάζονται με το πρόσφατο ράλι των μετοχών, καθώς οι προηγούμενες πτώσεις είχαν προκύψει μετά από πολλές προσωρινές ανακάμψεις.

Ο Μπέρι έγινε γνωστός μετά το ποντάρισμα δισεκατομμυρίων δολαρίων που έκανε σχετικά με την κατάρρευση της στεγαστικής φούσκας πριν το κραχ του 2008 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ιστορία με το ποντάρισμά του αυτό έγινε βιβλίο και ταινία με τίτλο «Το μεγάλο σορτάρισμα».

Με πληροφορίες από Insider και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM
Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Διεθνή / Σκηνικό πραξικοπήματος στην Τουρκία: Δακρυγόνα και χάος έξω από τα γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία: Η αστυνομία επιτίθεται σε διαδηλωτές του CHP έξω από τα κεντρικά γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω δικαστικών αποφάσεων που απειλούν να διαλύσουν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας!» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Διεθνή / Τραμπ σε Hyundai: «Σεβαστείτε τους νόμους μας» - Διεθνής κρίση και 22 δισ. σε κίνδυνο

Ο Τραμπ καλεί τις πολυεθνικές να σεβαστούν τους μεταναστευτικούς νόμους των ΗΠΑ μετά από μαζική έφοδο σε εργοστάσιο της Hyundai. Μπορεί η πολιτική του να βλάψει τις ξένες επενδύσεις;
LIFO NEWSROOM
YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Διεθνή / Βρετανία: YouTuber κατά των μεταναστών που φώναζε για την ασφάλεια των παιδιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος

Ο Άντονι Στάιλς, διαδηλωτής κατά των μεταναστών και YouTuber, αποκαλύφθηκε ως καταδικασμένος παιδόφιλος με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM