Αλίνα Καμπάεβα: Αμερικανικές κυρώσεις στη φημολογούμενη σύντροφο του Πούτιν

Αλίνα Καμπάεβα: Αμερικανικές κυρώσεις στη φημολογούμενη σύντροφο του Πούτιν Facebook Twitter
0

Στο «στόχαστρο» των αμερικανικών κυρώσεων βρέθηκε η φημολογούμενη σύντροφος του Βλαντίμιρ Πούτιν με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο λόγος για την 39χρονη, Αλίνα Καμπάεβα το όνομα της οποίας συμπεριλαμβάνεται στην τελευταία ενημέρωση του καταλόγου των κυρώσεων, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Στο πλαίσιο αυτό, παγώνουν οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία της Καμπάεβα σε αμερικανικό έδαφος ενώ απαγορεύεται σε Αμερικανούς να συναλλάσσονται μαζί της

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται περίπου τρεις μήνες αφότου ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε ότι ούτε η Καμπάεβα αλλά ούτε και κανείς άλλος δεν μπορεί να είναι ασφαλής από τις κυρώσεις. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη επιβάλει οικονομικές κυρώσεις κατά της φερόμενης συντρόφου του Πούτιν από τον Μάιο. 

Παράλληλα, οι περισσότερες δυτικές χώρες έχουν επιβάλει οικονομικές κυρώσεις τους τελευταίους μήνες σε συνεργάτες και αγαπημένα πρόσωπα του Πούτιν ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κρεμλίνο αρνείται εδώ και καιρό ότι ο Πούτιν έχει σχέση με την Καμπάεβα, αλλά πλήθος δημοσιευμάτων τους θέλουν να έχουν ακόμα και παιδιά μεταξύ τους.

Είναι χαρακτηριστικό, ωστόσο, ότι ρωσική εφημερίδα που δημοσίευσε το 2008 ότι ο Πούτιν έχει σχέση με την Καμπάεβα (όσο ήταν ακόμα παντρεμένος) έκλεισε μετά από λίγο διάστημα για λόγους που δε διευκρινίστηκαν. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM