Πέθανε ο Πολ Σορβίνο, ο ηθοποιός των «Goodfellas» και «Νόμος και Τάξη»

Πέθανε ο Πολ Σορβίνο, ο ηθοποιός των «Goodfellas» και «Νόμος και Τάξη» Facebook Twitter
0

Πέθανε ο ηθοποιός Πολ Σορβίνο σε ηλικία 83 χρόνων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του, ο Σορβίνο, πατέρας των ηθοποιών Μίρα και Μάικλ Σορβίνο, «πέθανε από φυσικά αίτια έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια». 

«Είμαστε συντετριμμένοι. Δεν θα υπάρξει ξανά άλλος Πολ Σορβίνο, ήταν ο έρωτας της ζωής μου και ένας από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς που τίμησαν την τηλεόραση και το σανίδι» έγραψε στο Instagram η σύζυγός του Ντι Ντι Σορβίνο. 

Γεννημένος στο Μπρούκλιν το 1939, ο Σορβίνο σπούδασε μουσική και αρχικά ήθελε να κάνει καριέρα στην όπερα, αλλά τον κέρδισε η υποκριτική.

Ο Σορβίνο ήταν περισσότερο γνωστός για το ρόλο του στο Goodfellas του Μάρτιν Σκορτσέζε όπου υποδύθηκε τον Πώλι Σίσερο, αλλά και στην τηλεοπτική σειρά Νόμος και Τάξη όπου ερμήνευε τον αρχιφύλακα Φιλ Σερέτα. Επιπλέον, είχε υποδυθεί τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ στην ταινία «Νίξον» (1995). 

Πέθανε ο Πολ Σορβίνο, Paul Sorvino, Prolific Goodfellas Actor and Tony Nominee, Dead at 83 Facebook Twitter
Ρέι Λιότα, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Πολ Σορβίνο και Τζο Πέσι στη θρυλική ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε - Φωτ.: Getty Images

Ο Ιταλο-Αμερικανός, που σύμφωνα με την οικογένειά του ήταν τραγουδιστής όπερας, συγγραφέας και γλύπτης, είχε εμφανιστεί σε πάνω από 50 ταινίες στην καριέρα του ενώ ήταν εξαιρετικά δραστήριος τα τελευταία χρόνια, εμφανιζόμενος μεταξύ άλλων στα The Firm, Star Trek: The Next Generation, Repo! The Genetic Opera, Rules Don't Apply, Godfather of Harlem. 

Με πληροφορίες από People
 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙΜΣ ΒΑΝ ΝΤΕΡ ΜΠΙΚ ΣΤΙΒΕΝ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ ΔΩΡΕΑ

Πολιτισμός / Στίβεν Σπίλμπεργκ: Δώρισε 25.000 δολάρια για την οικογένεια του Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ

Δημιουργήθηκε διαδικτυακή καμπάνια για να στηρίξει τη σύζυγο του Βαν Ντερ Μπικ και τα έξι παιδιά τους, καθώς τα υψηλά ιατρικά έξοδα εξάντλησαν τους οικονομικούς πόρους της οικογένειας
THE LIFO TEAM
Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Πολιτισμός / Πάνος Βαλσαμάκης: Αναδρομική έκθεση με το έργο του σπουδαίου κεραμίστα στο ΕΜΣΤ

Με την έκθεση «Αναπλάθοντας την παράδοση: O Πάνος Βαλσαμάκης και η γέννηση της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής», το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) τιμά έναν σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Οι πρώτες φωτογραφίες από τον «Σωσμένο» του Έντουαρντ Μποντ με τον Βασίλη Μπισμπίκη και τη Λένα Κιτσοπούλου

Πολιτισμός / Αποκλειστικό: Ο Βασίλης Μπισμπίκης ανεβάζει τον «Σωσμένο» με τη Λένα Κιτσοπούλου

Το έργο του Έντουαρντ Μποντ που προκάλεσε την κατάργηση της λογοκρισίας στο αγγλικό θέατρο και αποτέλεσε την εναρκτήρια παράσταση του θρυλικού «Εμπρός» ανεβαίνει σε νέα διασκευή από την ομάδα Cartel.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

Πολιτισμός / Πώς ήταν πραγματικά η Ωραία Ελένη: Οταν ο καθηγητής Λιαντίνης εξηγούσε τι έλεγε ο Όμηρος

Το ερώτημα ήρθε στην επιφάνεια μετά την επίθεση του Έλον Μασκ στον Κρίστοφερ Νόλαν για το καστ της πολυαναμενόμενης ταινίας του, «Οδύσσεια», που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι στις κινηματογραφικές αίθουσες
THE LIFO TEAM