Παρέμβαση της εισαγγελίας Εφετών για την υπόθεση Λιγνάδη - Πιθανή άσκηση έφεσης

Παρέμβαση της εισαγγελίας Εφετών για την υπόθεση Λιγνάδη - Πιθανή άσκησης έφεσης Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρία Γκανέ, με επείγουσα παραγγελία της, ζήτησε να της διαβιβαστούν τα πρακτικά και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Σκοπός της είναι να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Η κα Γκανέ ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας, Κωνσταντίνο Κούντρια, να της διαβιβάσει την αναφορά του, στην οποία περιλαμβάνονται και οι προτάσεις του για την καταδίκη, ποινή και αναστολή εκτέλεσης της ποινής.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά της δικάσιμο του ΜΟΔ αναμένεται να εξεταστούν διεξοδικά.

Συγκεκριμένα, θα μελετηθεί εάν σωστά αξιολογήθηκε το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών για την αθώωση του για έναν από τους δύο βιασμούς – για τους οποίους απαλλάχθηκε – αλλά και την χορήγηση ανασταλτικής ισχύς στην ποινή, μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να αποφυλακιστεί σήμερα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνταν από τον περασμένο Φεβρουάριο. Συγκέντρωσε το ποσό των 30.000 ευρώ που είχε οριστεί ως εγγύηση. 

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή 12 ετών, κατά συγχώνευση, για τους βιασμούς δύο ανηλίκων το 2015. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Ελλάδα / Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία σε δύο λιμενάρχες Χαλκίδας και Ερέτριας

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου συνεχίζεται η δίκη των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού
LIFO NEWSROOM
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Ο δράστης ζητά ελαφρυντικά – «Δεν έχει ζητήσει ούτε ένα συγγνώμη» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς

Η οικογένεια ζητά να παραμείνει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ώστε –όπως λένε– να βρει η Γαρυφαλλιά «τη δικαίωση που της αξίζει»
LIFO NEWSROOM