Ιταλία: Δικαστήριο αθωώνει κατηγορούμενο για βιασμό- «Το θύμα τον ώθησε να τολμήσει»

Ιταλία: Δικαστήριο αθωώνει κατηγορούμενο για βιασμό- «Το θύμα τον ώθησε να τολμήσει» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η απόφαση του εφετείου του Τορίνο να αθωώσει νεαρό άνδρα από την κατηγορία βιασμού, αιτιολογώντας την απόφαση αυτή με το ότι «η κοπέλα είχε πιεί και τον ώθησε να τολμήσει».

Οι δυο νέοι, φίλοι από τα χρόνια του σχολείου, είχαν βρεθεί σε ένα μαγαζί του Τορίνο για να πιούν ένα ποτό.

Η κοπέλα πήγε στην τουαλέτα, και όπως κατέθεσε, «ο νεαρός την ανάγκασε να έχει σεξουαλική επαφή μαζί του, έστω και αν εκείνη τού είχε πει ξεκάθαρα ότι δεν ήθελε».

Η πρωτοβάθμια δικαστική απόφαση ήταν καταδικαστική για τον νέο, με ποινή φυλάκισης δυο ετών και δυο μηνών.

Το εφετείο όμως, αποφάνθηκε ότι «η κοπέλα, εξαιτίας και της χρήσης αλκοόλ, ώθησε τον άνδρα να πλησιάσει, ενώ αρχικά είχε μείνει έξω από την πόρτα».

Παράλληλα, έστω και αν ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι κατέβασε το παντελόνι της κοπέλας, τα μέλη του εφετείου θεώρησαν ότι «το φερμουάρ, δεδομένης και της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης στιγμής, μπορεί να έσπασε επειδή ήταν κακής ποιότητας».

Τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας υπογραμμίζουν ότι η αιτιολογία της απόφασης παραπέμπει σε περασμένες εποχές, στις οποίες οι γυναίκες θύματα βιασμού θεωρούνταν σχεδόν πάντα και ένοχες, με την λογική ότι «προκαλούσαν τον βιαστή τους».

Ο αρμόδιος εισαγγελέας έκανε γνωστό ότι θα προσφύγει κατά της συγκεκριμένης απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM