ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Ερντογάν: Πρόσφυγες ληστεύονται, ξυλοκοπούνται και δολοφονούνται από τις ελληνικές Αρχές

Ερντογάν: Πρόσφυγες ληστεύονται, ξυλοκοπούνται και δολοφονούνται από τις ελληνικές Αρχές Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορεί την Αθήνα περί βιαιοπραγιών σε βάρος προσφύγων.

Σε βίντεο-μήνυμά του στην Παγκόσμια Κοινοβουλευτική Διάσκεψη για τη Μετανάστευση, ο Ερντογάν καταφέρθηκε κατά της Ελλάδας.

«Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δυστυχίας των προσφύγων που διώκονται, ληστεύονται, ξυλοκοπούνται, ακόμη και δολοφονούνται από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» είπε.

Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως το πραγματικό βάρος της κρίσης δεν το φέρουν οι αναπτυγμένες χώρες, αλλά όσες γειτνιάζουν με περιοχές εν κρίση.

«Το πραγματικό βάρος στο θέμα της μετανάστευσης και των προσφύγων δεν το σηκώνουν οι ανεπτυγμένες κοινωνίες, που έχουν δυνατή φωνή, αλλά οι χώρες όπως εμείς, που είναι γείτονες των περιοχών της κρίσης» δήλωσε, ειδικότερα.

Κατήγγειλε, δε, πως «όσοι εργαλειοποιούν τις μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν αποδεχθεί για διαφημιστικούς σκοπούς, δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη απέναντι στην εντεινόμενη ανθρωπιστική κρίση».

Διεθνή
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ο πρίγκιπας Άντριου δεν είχε κόψει επαφές με τον στον Τζέφρι Έπσταϊν: Του είπε «είμαστε μαζί σε αυτό» σε email του 2011

Διεθνή / Ο πρίγκιπας Άντριου δεν είχε κόψει επαφές με τον Τζέφρι Έπσταϊν: Του είπε «είμαστε μαζί σε αυτό» σε email του 2011

Ο πρίγκιπας Άντριου έστειλε email μετά την εμφάνιση της φωτογραφίας της Βιρτζίνια Τζουφρέ, αλλά αργότερα ισχυρίστηκε ότι είχε διακόψει την επικοινωνία του με τον Επστάιν το 2010.
LIFO NEWSROOM
ΛΕΚΟΡΝΙ ΓΑΛΛΙΑ

Διεθνή / Γαλλία: Η νέα κυβέρνηση διορίστηκε για να προωθήσει έναν προϋπολογισμό «πριν από το τέλος της χρονιάς»

Αποτελείται από πολιτικούς και τεχνοκράτες- μάλλον άγνωστους στο ευρύ κοινό- «προερχόμενους από την κοινωνία των πολιτών», σε μια προσπάθεια να εξέλθει η Γαλλία από την πολιτική αστάθεια
LIFO NEWSROOM