Ρωσία: Καλεί τους Ουκρανούς στρατιώτες στο Σεβεροντονέτσκ να παραδοθούν - «Σταματήστε την παράλογη αντίσταση»

Russia calls on Ukrainian fighters to lay down their arms in Severodonetsk Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/STR
0

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κάλεσε τους Ουκρανούς μαχητές στο Σεβεροντονέτσκ να καταθέσουν τα όπλα τους «όπως έχουνε κάνει και άλλοι σύντροφοί σας στην Μαριούπολη». 

«Καλούμε τις επίσημες Αρχές στο Κίεβο να δείξουν σύνεση και να δώσουν τις πρέπουσες οδηγίες στους στρατιώτες ώστε να σταματήσουν την παράλογη αντίσταση και να αποσυρθούν από το έδαφος του εργοστασίου Αζότ» επισημάνθηκε από το υπουργείο, το οποίο δήλωσε έτοιμο για την εκκίνηση «ανθρωπιστικής επιχείρησης» με στόχο την εκκένωση αμάχων από το χημικό εργοστάσιο και προορισμό ρωσοκρατούμενα εδάφη στα βόρεια.

«Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να διεξάγει μια ανθρωπιστική επιχείρηση για την εκκένωση αμάχων από το Αζότ προς τα βόρεια» προς την πόλη Σβάτοβε, επισημάνθηκε ακόμα. Προστέθηκε πως η Ρωσία θα ανοίξει έναν διάδρομο εκκένωσης για τους αμάχους την Τετάρτη μεταξύ 8 π.μ. και 8 μ.μ. (ώρα Μόσχας).

Ο Ουκρανός επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Σεβεροντονέτσκ δήλωσε την Τρίτη ότι λίγο περισσότεροι από 500 άμαχοι εξακολουθούν να βρίσκουν καταφύγιο στο χημικό εργοστάσιο, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο και το οποίο, σύμφωνα με τις Αρχές, έχει γίνει στόχος έντονων βομβαρδισμών από τις ρωσικές δυνάμεις.

Το ρωσικό υπουργείο ισχυρίστηκε πως η Ουκρανία απαίτησε την εκκένωση αμάχων προς ουκρανικό έδαφος, στο Λισιτσάνσκ, αλλά «δεν είναι ασφαλής η εκκένωση προς αυτή την κατεύθυνση» καθώς τρεις γέφυρες είναι αδιαπέραστες. 

Ο Serhiy Haidai, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Λουγκάνγκ επεσήμανε χθες πως η διάβαση μεταξύ Σεβεροντονέτσκ και Λισιτσάνσκ είναι «δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη», ενώ οι Αρχές της χώρας εξήγησαν πως λόγω των βομβαρδισμών οι εκκενώσεις θα κινηθούν σιγά, αλλά είναι κάτι εφικτό. 

Η ρωσική πλευρά, στο σημερινό της μήνυμα, εγγυήθηκε για τη «προφύλαξη των ζωών και την τήρηση όλων των κανόνων της Σύμβασης της Γενεύης για τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου, όπως συνέβη με τους συντρόφους σας που παραδόθηκαν προηγουμένως στη Μαριούπολη».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Δεν είμαι και τόσο άσχημα» - Η σπάνια αναφορά του για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Δεν είμαι και τόσο άσχημα» - Η σπάνια αναφορά του για τον καρκίνο

Ο βρετανός μονάρχης θα κλείσει τα 77 τον Νοέμβριο, σχεδόν δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο και είχε ξεκινήσει θεραπεία
LIFO NEWSROOM
Τρόμος στον αέρα: Ρώσοι αιτούντες άσυλο περιγράφουν την απάνθρωπη πτήση από ΗΠΑ προς Μόσχα

Διεθνή / Τρόμος στον αέρα: Ρώσοι αιτούντες άσυλο περιγράφουν την απάνθρωπη πτήση από ΗΠΑ προς Μόσχα

Οι ΗΠΑ απέλασαν δεκάδες Ρώσους αιτούντες άσυλο στη Μόσχα, με αναφορές για βασανιστήρια και ακραίες συνθήκες - Οι αντιδράσεις ακτιβιστών και αντιπολίτευσης προκαλούν διεθνή ανησυχία
LIFO NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο λόγος που τα παιδιά τους δεν χρησιμοποιούν βασιλικούς τίτλους στο σχολείο

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο λόγος που τα παιδιά τους δεν χρησιμοποιούν βασιλικούς τίτλους στο σχολείο

Όταν απαιτείται επώνυμο υπάρχει μια βασιλική παράδοση τα παιδιά να χρησιμοποιούν τον τίτλο των γονιών τους, ωστόσο τα επώνυμα είναι κάπως περίπλοκα μέσα στη βρετανική βασιλική οικογένεια
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: «Πρέπει να ξέρεις καλά τη σύντροφό σου» - Οι πρώτες δηλώσεις του Τράβις Κέλσι μετά τον αρραβώνα

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: «Πρέπει να ξέρεις καλά τη σύντροφό σου» - Οι πρώτες δηλώσεις του Τράβις Κέλσι μετά τον αρραβώνα

«Ήταν η πρώτη φορά που σύστησα την Τέιλορ ως αρραβωνιαστικιά μου σε μερικούς συμπαίκτες» ανέφερε για την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους μετά το γεγονός
LIFO NEWSROOM
Απαγορεύθηκε συναυλία του Ενρίκο Μασιάς στη Κωνσταντινούπολη εξαιτίας της υποστήριξης του προς το Ισραήλ

Διεθνή / Απαγορεύθηκε συναυλία του Ενρίκο Μασίας στη Κωνσταντινούπολη εξαιτίας της υποστήριξης του προς το Ισραήλ

Ο 86χρονος καλλιτέχνης, αλγερινοεβραϊκής καταγωγής, έχει υπερασπιστεί κατ’ επανάληψη την αντίδραση του Ισραήλ στην επίθεση που δέχθηκε από τη Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Δικαστήριο ακυρώνει το πάγωμα των χρηματοδοτήσεων στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ που αποφάσισε ο Τραμπ

Διεθνή / Δικαστήριο ακυρώνει το πάγωμα των χρηματοδοτήσεων στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ που αποφάσισε ο Τραμπ

Στην απόφαση τονίζεται ότι η κυβέρνηση «χρησιμοποίησε τον αντισημιτισμό ως προπέτασμα καπνού για να διεξαγάγει στοχευμένη και με ιδεολογικό κίνητρο επίθεση εναντίον των πλέον έγκριτων πανεπιστημίων της χώρας»
LIFO NEWSROOM