Η Ισπανία έτοιμη να στείλει άρματα μάχης και πυραύλους στην Ουκρανία, σύμφωνα με την El Pais

Η Ισπανία έτοιμη να στείλει άρματα μάχης και πυραύλους στην Ουκρανία, σύμφωνα με την El Pais Facebook Twitter
0

Η Ισπανία είναι έτοιμη να στείλει άρματα μάχης Leopard και αντιαεροπορικούς πυραύλους στην Ουκρανία, γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Η κίνηση θα σηματοδοτήσει μια αύξηση της ισπανικής στρατιωτικής υποστήριξης προς το Κίεβο ενώ η Ισπανία θα παράσχει επίσης εκπαίδευση στον ουκρανικό στρατό σχετικά με τη χρήση των αρμάτων μάχης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει στη Λετονία, η οποία ήδη φιλοξενεί 500 Ισπανούς στρατιώτες στο πλαίσιο μιας επιχείρησης του ΝΑΤΟ, και μια δεύτερη φάση θα μπορούσε ενδεχομένως να λάβει χώρα στην Ισπανία, σύμφωνα με την El Pais.

Η ισπανική κυβέρνηση δεν σχολίασε την έκθεση.

Τα άρματα μάχης κατασκευάστηκαν στη Γερμανία και στη συνέχεια πωλήθηκαν στην Ισπανία, πράγμα που σημαίνει ότι το Βερολίνο θα πρέπει να εγκρίνει την επανεξαγωγή, πριν παραδοθούν στην Ουκρανία.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας, το οποίο είναι αρμόδιο για τη χορήγηση των σχετικών αδειών εξαγωγής, δεν σχολίασε σχετικά και παρέπεμψε στην καγκελαρία, η οποία επίσης δεν σχολίασε, όπως αναφέρει το Politico.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ωστόσο κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο τον Απρίλιο, είχε δεσμευτεί να στείλει περισσότερα όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες του Politico/El Pais

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM