ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Μασκ: «Ανοιχτός» σε χαμηλότερη τιμή για την αγορά του Twitter- Στο επίκεντρο οι ψεύτικοι λογαριασμοί

Μασκ: Ανοιχτός σε χαμηλότερη τιμή για το Twitter- Στο επίκεντρο οι ψεύτικοι λογαριασμοί στην πλατφόρμα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Έλον Μασκ πρότεινε ότι θα μπορούσε να επιδιώξει να πληρώσει χαμηλότερη τιμή για την απόκτηση του Twitter, εκφράζοντες περαιτέρω ανησυχίες για την παρουσία ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είπε ότι η μείωση της συμφωνηθείσας προσφοράς των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή παραμένει εντός συζήτησης, μόλις λίγες ημέρες αφότου «πάγωσε» τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά του Twitter.

Ο Μασκ είπε στο All-In Summit στο Μαϊάμι ότι η συμφωνία εξαρτάται από την απάντηση του Twitter στις ανησυχίες του για τους ψεύτικους λογαριασμούς.

«Εξαρτάται πραγματικά από πολλούς παράγοντες», είπε σύμφωνα με τους Financial Times. «Ακόμα περιμένω κάποιου είδους λογική εξήγηση για τον αριθμό των ψεύτικων ή ανεπιθύμητων λογαριασμών στο Twitter. Και το Twitter αρνείται να μας το πει. Αυτό μου φαίνεται παράξενο» σημείωσε.

Το Twitter έχει δηλώσει επανειλημμένα στα τριμηνιαία αποτελέσματά του όλα αυτά τα χρόνια, ότι ποσοστό λιγότερο του 5% των χρηστών του είναι ανεπιθύμητοι ή ψεύτικοι λογαριασμοί.

Χρησιμοποιώντας έναν όρο που μπορεί να αναφέρεται σε περιπτώσεις όπου οι εταιρείες θέλουν να ανατιμήσουν ή να καταργήσουν συμφωνίες, ο Μασκ είπε ότι στην περίπτωση που οι λογαριασμοί αυτοί ξεπερνούν το 5% αυτό μπορεί να είναι «ουσιώδες αρνητικό σφάλμα».

«Είναι όπως όταν λες οκ, θα συμφωνήσω να αγοράσω το σπίτι σου. Λες ότι το σπίτι έχει λιγότερο από 5% τερμίτες. Αυτός είναι ένας αποδεκτός αριθμός. Αλλά αν αποδειχθεί ότι το σωστό ποσοστό είναι 90% τερμίτες, αυτό δεν είναι εντάξει».

Οι δικηγόροι, από την πλευρά τους, αμφισβήτησαν εάν ο Μασκ μπορεί να αποχωρήσει από τη συμφωνία ή μπορεί να επιδιώξει μια νέα συμφωνία σε χαμηλότερη τιμή, εστιάζοντας στο θέμα των bots.

Η συμφωνία περιλαμβάνει προμήθεια 1 δισ. δολαρίων εάν ο Μασκ αποχωρήσει, αν και το Twitter μπορεί επίσης να θεσπίσει μια ρήτρα που θα μπορούσε να αναγκάσει τον Μασκ να ολοκληρώσει τη συμφωνία στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Οι μετοχές του Twitter έκλεισαν τη Δευτέρα με πτώση της τάξης πάνω του 8% στα 37,39 δολάρια, επίπεδο κάτω από αυτό που είχε η μετοχή πριν ο Μασκ αποκαλύψει ότι είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter.

Εν τω μεταξύ, η σχέση του Μασκ με τη διοίκηση του Twitter έφτασε σε νέο χαμηλό τη Δευτέρα, μετά τη δημοσίευση ενός ιδιαίτερου emoji από τον ίδιο.

Ο Μασκ απάντησε σε ένα λεπτομερές thread στο Twitter που δημοσιεύτηκε από τον Parag Agrawal, εξηγώντας την πολιτική της εταιρείας για τους λογαριασμούς spam. Ο Μασκ αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του Twitter ότι λιγότερο από το 5% των χρηστών είναι ψεύτικοι ή ανεπιθύμητοι λογαριασμοί και δεσμεύτηκε να κάνει έλεγχο ο ίδιος.

Ο Agrawal εξήγησε ότι η αντιμετώπιση των αυτοματοποιημένων λογαριασμών spam ήταν μια «δυναμική» διαδικασία, που απαιτούσε την καταπολέμηση των «εξελιγμένων και δύσκολο να πιαστούν» λογαριασμών. Πρόσθεσε ότι ορισμένοι λογαριασμοί που φαίνονται ως spam στην πραγματικότητα λειτουργούνται από πραγματικούς χρήστες.

«Η δύσκολη πρόκληση είναι ότι πολλοί λογαριασμοί που φαίνονται ψεύτικοι είναι πραγματικά αληθινοί άνθρωποι. Και ορισμένοι από τους λογαριασμούς spam που είναι στην πραγματικότητα οι πιο επικίνδυνοι – και προκαλούν τη μεγαλύτερη ζημιά στους χρήστες μας – μπορεί να φαίνονται απολύτως νόμιμοι επιφανεικά», έγραψε.

Πρόσθεσε ότι η εκτίμηση των ψεύτικων αριθμών λογαριασμών του Twitter δεν μπορούσε να γίνει από εξωτερική πηγή, επειδή η διαδικασία απαιτεί πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αριθμούς τηλεφώνου.

Ο Agrawal αποκάλυψε ότι το Twitter είχε συζητήσει τον τρόπο εκτίμησης του αριθμού των λογαριασμών spam με τον Μασκ πριν από μια εβδομάδα. Τόνισε δε, ότι η εταιρεία ανυπομονούσε «να συνεχίσει τις συνομιλίες μαζί του».

Ωστόσο ο Μασκ συνέχισε γράφοντας :«Λοιπόν, πώς ξέρουν οι διαφημιστές τι ακριβώς παίρνουν για τα χρήματά τους; Αυτό είναι θεμελιώδες για την οικονομική υγεία του Twitter».

Η συμπεριφορά του Μασκ, έχει προκαλέσει εικασίες ότι θέτει τις βάσεις για να ανατιμήσει τη συμφωνία ή να αποχωρήσει από αυτήν, κάτι που θα είχε κόστος ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου. Ορισμένοι ειδικοί αμφιβάλλουν εάν ο πολυδισεκατομμυριούχος μιλάει σοβαρά πλέον για την αγορά της εταιρείας.

«Ειλικρινά δεν ξέρω αν ο Έλον θέλει να αγοράσει το Twitter», είπε ο Drew Pascarella, ανώτερος λέκτορας στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Cornell.

«Στην αρχή νόμιζα ότι δεν ήταν σοβαρός. Στη συνέχεια συνδύασε τράπεζες και χρηματοδότες και κατέληξε σε ένα νόμιμο σχέδιο εξαγοράς. Τώρα επικαλείται τάιμ άουτ για ένα θέμα που είναι τόσο γνωστό και δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το μελλοντικό του σχέδιο για την εταιρεία. Αν αναζητά την προσοχή, την έχει. Θέλει όμως να είναι δικό του Twitter; Το ήθελε ποτέ;» διερωτήθηκε.

Με πληροφορίες του Guardian

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM