Δημοσκόπηση ALCO: Μεγάλη δυσκολία των πολιτών να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις

Δημοσκόπηση ALCO: Μεγάλη δυσκολία των πολιτών να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις Facebook Twitter
0

Την έντονη ανησυχία τους για την επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ελληνική οικονομία, αλλά και την αδυναμία τους να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αποτυπώνει η δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ελληνική οικονομία, το 60% απάντησε πως ανησυχεί πολύ, το 33% αρκετά, το 4% λίγο, ενώ καθόλου δήλωσε το 2%.

Δημοσκόπηση ALCO: «Τρομάζουν» ακρίβεια και πόλεμος στην Ουκρανία - Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό Facebook Twitter

Για τους λογαριασμούς ρεύματος, πετρελαίου και φυσικού αερίου και το κατά πόσο και αν τα νοικοκυριά μπορούν να τους καλύψουν το 55% λέει με μεγάλη δυσκολία, το 29% με μικρή δυσκολία, το 10% δεν μπορεί και ένα 6% εύκολα.

Δημοσκόπηση ALCO: «Τρομάζουν» ακρίβεια και πόλεμος στην Ουκρανία - Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό Facebook Twitter

Στο ερώτημα της Alco για το αν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας βοηθούν τον οικογενειακό προϋπολογισμό το 46% λέει καθόλου, το 29% λίγο, το 17% αρκετά και το 2% πολύ.

Δημοσκόπηση ALCO: «Τρομάζουν» ακρίβεια και πόλεμος στην Ουκρανία - Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό Facebook Twitter

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 31,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,2%. Το ΚΙΝΑΛ έχει ποσοστό 13%, το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜεΡΑ25 με 2,8% ενώ οι αναποφάσιστοι έχουν ένα ποσοστό 14,2%.

Δημοσκόπηση ALCO: «Τρομάζουν» ακρίβεια και πόλεμος στην Ουκρανία - Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό Facebook Twitter
Δημοσκόπηση ALCO: «Τρομάζουν» ακρίβεια και πόλεμος στην Ουκρανία - Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό Facebook Twitter

Στο ερώτημα για το ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός προηγείται με 36% και ακολουθεί ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με 23%.

Δημοσκόπηση ALCO: «Τρομάζουν» ακρίβεια και πόλεμος στην Ουκρανία - Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό Facebook Twitter

Δείτε αναλυτικά παρακάτω τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ