Ρωσία: Πρόστιμο 255€ στην Μαρίνα Οβσιανίκοβα για τη διαμαρτυρία κατά του πολέμου σε δελτίο ειδήσεων

Ρωσία: Πρόστιμο 255 στην Μαρίνα Οβσιανίκοβα για τη διαμαρτυρία κατά του πολέμου σε δελτίο ειδήσεων Facebook Twitter
Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα με τον δικηγόρο της, στο δικαστήριο (Φωτ.: Twitter)
0

Πρόστιμο 30.000 ρουβλίων (255 ευρώ) επέβαλε ρωσικό δικαστήριο στην Μαρίνα Οβσιανίκοβα, τη δημοσιογράφο του Channel One, που έκανε διαμαρτυρία κατά του πολέμου στην Ουκρανία, την ώρα του δελτίου ειδήσεων. 

Η Οβσιανίκοβα κρίθηκε ένοχη για παραβίαση του νόμου για τις διαδηλώσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA. Υπενθυμίζεται ότι την ώρα του δελτίου ειδήσεων εμφανίστηκε πίσω από την παρουσιάστρια, φωνάζοντας «Σταματήστε τον πόλεμο». Στα χέρια της κρατούσε πλακάτ που έγραψε «Μην πιστεύετε στην προπαγάνδα. Σας λένε ψέματα εδώ. Ρώσοι εναντίον του πολέμου». 

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι δικηγόροι δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν μετά τη σύλληψή της. Σήμερα, η Οβσιανίκοβα εμφανίστηκε σε δικαστήριο της Μόσχας έχοντας στο πλευρό της τον δικηγόρο Άντον Γκασίσκι. 

Μετά τη διαμαρτυρία, μέσω της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα OVD- Info δημοσιεύθηκε μήνυμα που είχε μαγνητοσκοπήσει η Οβσιανίκοβα προτού προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια. 

«Δυστυχώς, για αρκετά χρόνια εργαζόμουν στο Channel One και δούλευα πάνω στην προπαγάνδα του Κρεμλίνου, ντρέπομαι πολύ για αυτό τώρα. Ντρέπομαι που επέτρεψα να λέγονται ψέματα από την οθόνη της τηλεόρασης. Ντρέπομαι που επέτρεψα να εξαπατηθούν οι Ρώσοι. Ήμασταν σιωπηλοί το 2014, όταν αυτό μόλις ξεκινούσε. Δεν βγήκαμε έξω να διαμαρτυρηθούμε όταν το Κρεμλίνο δηλητηρίασε τον Ναβάλνι», ανέφερε στο μήνυμά της. 

«Είμαστε απλά σιωπηλοί παρακολουθώντας αυτό το απάνθρωπο καθεστώς. Και τώρα όλος ο κόσμος μας έχει γυρίσει την πλάτη και οι επόμενες δέκα γενιές δεν θα μπορέσουν να βγάλουν την ντροπή αυτού του αδελφοκτόνου πολέμου», συμπλήρωσε. 

Στο μήνυμα, η Οβσινίκοβα ανέφερε ότι ο πατέρας της είναι Ουκρανός και η μητέρα της Ρωσίδα και «ποτέ δεν ήταν εχθροί». «Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι ένα έγκλημα και η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος. Η ευθύνη για αυτή την επιθετικότητα πέφτει στους ώμους ενός μόνο ανθρώπου: του Βλαντιμίρ Πούτιν», τόνισε. 

Επίσης, κάλεσε τους Ρώσους να μετάσχουν σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις, προκειμένου να μπει ένα τέλος στη σύγκρουση. «Μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε αυτή την τρέλα. Πηγαίνετε στις διαδηλώσεις. Μην φοβάστε τίποτα. Δεν μπορούν να μας φυλακίσουν όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ευχαρίστησε την Οβσιανίκοβα για τη διαμαρτυρία της κατά του πολέμου. Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία θα της προσφέρει διπλωματική προστασία και άσυλο, ενώ συμπλήρωσε ότι θα συζητήσει την υπόθεση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Όσο για το Κρεμλίνο, σχολίασε ότι οι ενέργειες της Οβσιανίκοβα ισοδυναμούν με «χουλιγκανισμό». 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM