Η Βρετανία μπορεί να θέσει υπό κράτηση ρωσικά αεροσκάφη- Ποινικό αδίκημα η πτήση πάνω από τον εναέριο χώρο της

Η Βρετανία μπορεί να θέσει υπό κράτηση ρωσικά αεροσκάφη- Ποινικό αδίκημα η πτήση πάνω από τον εναέριο χώρο της Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Βρετανία μπορεί πλέον να θέσει υπό κράτηση ρωσικά αεροσκάφη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βρετανίδας ΥΠΕΞ.

Η Βρετανία ανακοίνωσε μια σειρά νέων κυρώσεων που επηρεάζουν τα ρωσικά αεροσκάφη και τις εξαγωγές διαστημικής και αεροπορικής τεχνολογίας.

Τα μέτρα, τα οποία ανακοινώθηκαν από την Υπουργό Εξωτερικών, Λιζ Τρας, θα δώσουν στην κυβέρνηση εξουσίες που της επιτρέπει να θέσει υπό κράτηση ρωσικά αεροσκάφη στη Βρετανία και να καταστήσει ποινικό αδίκημα την πτήση ή την προσγείωση τους στη χώρα.

Η Τρας είπε ότι οι αλλαγές θα προκαλέσουν περαιτέρω «οικονομικό πλήγμα στη Ρωσία και σε όσους βρίσκονται κοντά στο Κρεμλίνο».

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι η Βρετανία προχωρά ένα βήμα παραπέρα «καθιστώντας ποινικό αδίκημα για τα ρωσικά αεροσκάφη να επιχειρούν στον εναέριο χώρο της Βρετανίας».

Ο πολιτικός συντάκτης του BBC Newsnight, Νικ Βατ, εξήγησε ότι η κίνηση αυτή δεν είχε στόχο να στοχεύσει ρωσικά αεροσκάφη, για τα οποία υπάρχει ήδη απαγόρευση πτήσης στη Βρετανία.

Αντίθετα, είπε ότι θα αντιμετωπίσουν τη «γκρίζα ζώνη» των ιδιωτικών αεροσκαφών που είναι νηολογημένα σε τρίτη χώρα και ναυλώνονται από πλούσιους Ρώσους.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM