Μπλίνκεν: Η Ρωσία έχει προσωπικό συμφέρον να αποτρέψει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

Blinken says Russia has self-interest in preventing nuclear-armed Iran Facebook Twitter
Φωτ.: GETTY IMAGES
0

Τη θέση ότι η Ρωσία έχει προσωπικό συμφέρον να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Εσθονία.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να δούμε αν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μία αμοιβαία συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπλίνκεν, σημειώνοντας πως «η Ρωσία συνεχίζει να εμπλέκεται σε αυτές τις προσπάθειες και έχει το δικό της συμφέρον να διασφαλίσει ότι το Ιράν δεν είναι σε θέση να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».

Οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν συνδέονται με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν

Σημειώνεται πως πριν από δύο ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν διαβεβαίωσε πως οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία δεν έχουν καμία σχέση με μια πιθανή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η Ρωσία ζήτησε το Σάββατο να της δοθούν γραπτές εγγυήσεις από την Ουάσινγκτον ότι οι κυρώσεις σε βάρος της δεν θα επηρεάσουν τη συνεργασία της με το Ιράν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS ο Μπλίνκεν είπε είναι «κοντά» η επίτευξη συμφωνίας με το Ιράν, ωστόσο παραμένουν ανεπίλυτα ακόμα «ένα-δυο δύσκολα ζητήματα».

«Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί (…) στη Ρωσία δεν έχουν καμία σχέση με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν και τις προοπτικές αναβίωσής της. Αυτά τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και δεν συνδέονται, κατά κανέναν τρόπο, μεταξύ τους», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΝΤΡΟΣΠΙΤΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Διεθνή / «Νιώθεις σαν σε παραμύθι»: 10 από τα πιο εντυπωσιακά δεντρόσπιτα στον κόσμο

Χτισμένα ανάμεσα στα κλαδιά ενός δέντρου, τα δεντρόσπιτα συνδυάζουν την αρχιτεκτονική με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας έναν χώρο που μοιάζει να αιωρείται ανάμεσα στη γη και τον ουρανό
THE LIFO TEAM
Μινεσότα: Δικαστής απέρριψε αίτημα τερματισμού των επιχειρήσεων της ICE στη Μινεάπολη

Διεθνή / Μινεσότα: Δικαστής απέρριψε αίτημα τερματισμού των επιχειρήσεων της ICE στη Μινεάπολη

Nομικοί εκπρόσωποι της Μινεσότα χαρακτήρισαν την κατάσταση «χωρίς προηγούμενo», περιγράφοντας τους πράκτορες σαν «στρατό» που συμμετέχει σε «εκτεταμένες παράνομες βίαιες ενέργειες»
THE LIFO TEAM
Το Ισραήλ επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και βασίζεται στον Τραμπ για να το πετύχει

Διεθνή / Το Ισραήλ επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και βασίζεται στον Τραμπ για να το πετύχει

Η αβεβαιότητα γύρω από το ποιος θα αναλάβει τον έλεγχο του Ιράν σε περίπτωση αλλαγής καθεστώτος, αλλά και η πιθανότητα μακράς περιφερειακής αναταραχής, καθιστούν τη στρατηγική σιωπή του Ισραήλ κρίσιμη και επικίνδυνα εύθραυστη
THE LIFO TEAM