«Πτήση» του Καραλή στα 5,81 μ.- Έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, βελτίωσε το ρεκόρ του

«Πτήση» του Καραλή στα 5,81 μ.- Έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, βελτίωσε το ρεκόρ του Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής σε μίτινγκ στην Ουψάλα, καθώς με «πτήση» στα 5,81 μ. έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που θα γίνει στο Βελιγράδι. 

Ο 22χρονος αθλητής- που ήταν τέταρτος στο επί κοντώ στους Ολυμπιακούς αγώνες- βελτίωσε το ατομικό απόλυτο (σε ανοιχτό και κλειστό στίβο) ατομικό ρεκόρ του. Είχε περάσει τα 5,80 στο Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το 2018. 

Χάρη στο άλμα του στα 5,81 μ., ο Καραλής κατέκτησε την τέταρτη θέση στο μίτινγκ επί κοντώ στην Ουψάλα, που διοργάνωσε ο Μόντο Ντουπλάντις. Ο Σουηδός «χρυσός» Ολυμπιονίκης για μία ακόμη φορά «φλέρταρε» με το παγκόσμιο ρεκόρ. 

Ο Ντουπλάντις ήταν ο νικητής του αγώνα με άλμα στα 6,04 μ.- επίδοση που αποτελεί την κορυφαία φέτος στον κόσμο- και στη συνέχισε ανέβασε τον πήχη στα 6,19 μ., επιχειρώντας να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ. Αν και δεν τα κατάφερε απόψε, οι προσπάθειές του έδειξαν ότι αυτό είναι ζήτημα χρόνου. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αγγλία αποκλείει τις τρανς αθλήτριες και από το γυναικείο κρίκετ

Αθλητισμός / Η Αγγλία αποκλείει τις τρανς αθλήτριες και από το γυναικείο κρίκετ

Το Συμβούλιο Κρίκετ της Αγγλίας και της Ουαλίας (ECB) αποφάσισε ότι «μόνο οι γυναίκες που το βιολογικό τους φύλο είναι γυναικείο» θα μπορούν να συμμετέχουν στο κρίκετ γυναικών και νεανίδων
LIFO NEWSROOM
Αντετοκούνμπο: «Απαράδεκτο να με βρίζει ο πατέρας του Χάλιμπερτον»

Αθλητισμός / Αντετοκούνμπο: Όταν έρχεσαι από το τίποτα και δουλεύεις όλη σου τη ζωή, είσαι ταπεινός

«Η μητέρα μου όταν πήραμε το πρωτάθλημα, φοβόταν να μπει στο γήπεδο για να με αγκαλιάσει» δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σχολιάζοντας το επεισόδιο με τον πατέρα του Χάλιμπερτον
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ