Ένα βίντατζ βινύλιο οδήγησε στα ίχνη εξαφανισμένου φυγά

Το βίντατζ βινύλιο που οδήγησε στα ίχνη ενός εξαφανισμένου φυγά Facebook Twitter
Πηγή: Unsplash.
0

O Ιταλός φυγόποινος, Ρόμπερτ Βιβάλντι συνελήφθη μετά από 25 χρόνια αφού η αστυνομία βρήκε τα δακτυλικά του αποτυπώματα σε ένα παλιό βινύλιο του εμβληματικού κομματιού της δεκαετίας του '60 «Girl From Ipanema».

Το 1997, ο Βιβάλντι διέφυγε από την Ιταλία μετά από ποινή φυλάκισης 20 ετών για σειρά οικονομικών αδικημάτων, που περιελάμβαναν δόλια χρεοκοπία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο πλέον 69χρονος φυγόποινος διατηρούσε ένα vintage δισκοπωλείο στο νησί Ίσλα ντε Μαργκαρίτα στη Βενεζουέλα, και το τελευταίο διάστημα η αστυνομία είχε ανοίξει ξανά την υπόθεσή του. 

Οι αρχές βρήκαν τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχναν να πουλάει δίσκους στο διαδίκτυο. Οι αξιωματικοί της Ιντερπόλ δημιούργησαν μια ψεύτικη ταυτότητα με σκοπό να παραγγείλουν ορισμένα βινύλια, συμπεριλαμβανομένου ενός σπάνιου αντιγράφου του «Girl From Ipanema». Μόλις η αστυνομία έλαβε το εν λόγω βινύλιο, το βρήκε καλυμμένο με τα δακτυλικά αποτυπώματα του Βιβάλντι.

«Ελέγξαμε τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης της οικογένειάς του, των φίλων και των γνωστών συνεργατών του και, χρησιμοποιώντας λογισμικό, διαπιστώσαμε ότι κάποιοι ήταν σε επαφή με ένα προφίλ με έδρα τη Βενεζουέλα», είπε ο επικεφαλής Αλεσάντρο Γκάλο.  «Ήταν όλοι πολύ προσεκτικοί όταν επικοινωνούσαν με αυτό το προφίλ, μέχρι που ένας παλιός φίλος του Βιβάλντι έστειλε ευχές γενεθλίων μια μέρα που δεν συνέπιπτε με την ημερομηνία γέννησης που αναγράφεται στο προφίλ».

«Όταν οι δίσκοι έφτασαν στην Ιταλία, ξεσκονίσαμε τα εξώφυλλα για δακτυλικά αποτυπώματα και βρήκαμε αυτό που θέλαμε - μερικά από τα αποτυπώματα ταίριαζαν με του Βιβάλντι. Για να πείσουμε τη Βενεζουέλα να τον συλλάβει χρειαζόμασταν κάτι περισσότερο από αποτυπώματα, και επειδή πουλούσε μόνο διαδικτυακά χρειαζόμασταν μια διεύθυνση».

Παριστάνοντας τους συλλέκτες δίσκων, οι αστυνομικοί έγιναν φίλοι διαδικτυακά με τον Βιβάλντι πριν κανονίσουν να τον συναντήσουν προσωπικά. «Όταν ο Βιβάλντι εμφανίστηκε στο εστιατόριο για ένα ραντεβού, ανακάλυψε ότι τον περίμενε η αστυνομία της Βενεζουέλας», πρόσθεσε ο Γκάλο.

Ο δραπέτης έχει πλέον εκδοθεί στην Ιταλία όπου θα εκτίσει την ποινή του.

Με πληροφορίες από Mix Mag

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαναφέρει την ιδέα να μετονομαστεί το Υπουργείο Άμυνας σε «Υπουργείο Πολέμου», επικαλούμενος την ιστορία νικών των ΗΠΑ, αλλά η αλλαγή απαιτεί νομοθετική έγκριση
LIFO NEWSROOM
Reuters: Παραιτήθηκε η φωτορεπόρτερ κατηγορώντας το πρακτορείο για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

Διεθνή / Γάζα: Παραιτήθηκε φωτορεπόρτερ του Reuters - Το κατηγορεί για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

«Δεν μπορώ πια να διατηρήσω καμία σχέση με το Reuters, καθώς με τη στάση του ουσιαστικά δικαιολογεί και καλύπτει τη συστηματική δολοφονία 245 δημοσιογράφων στη Γάζα», έγραψε την Τρίτη
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Οι ΗΠΑ προσφέρουν υποστήριξη σε ευρωπαϊκή αποστολή για την Ουκρανία μετά τον πόλεμο, με πληροφορίες, αεράμυνα και επιτήρηση, ενισχύοντας την προστασία της χώρας έναντι μελλοντικής ρωσικής επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM