Evening Standard: Παρουσίασε τα 20 ωραιότερα ελληνικά νησιά για το καλοκαίρι

Evening Standard: Παρουσίασε τα 20 ωραιότερα ελληνικά νησιά για το καλοκαίρι Facebook Twitter
Πηγή: Unsplash.
0

Κατάλογο με 20 ελληνικά νησιά που επέλεξε ως ωραιότερα δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Evening Standard κάνοντας λόγο για «κρυστάλλινα νερά, ήλιο, σουβλάκι, και μία διαφορετική πλευρά της Ελλάδας χωρίς συνωστισμό».

Την κορυφή της λίστας καταλαμβάνει η Νάξος με τις παραδεισένιες παραλίες και τα ιδιαίτερα ιστορικά μνημεία. Ακολουθούν η Σέριφος με τα λευκά χωριουδάκια, η ηλιόλουστη Πάτμος για ένα αξέχαστο Πάσχα, η αναζωογονητική Αμοργός και η γραφική Αστυπάλαια με τους ιστορικούς οικισμούς. Στις επόμενες θέσεις βρίσκεται η οικογενειακή Κέρκυρα, η πανέμορφη Σύμη και η επιβλητική Σαντορίνη.

Η λίστα συνεχίζεται με τη λαμπερή και εντυπωσιακή Κρήτη, τη γαστρονομική Σίφνο, την κοσμική Μύκονο, τη νεανική Ίο των μονοπατιών και των μοναστηριών, τη διαχρονική Πάρο, τη Ζάκυνθο με το φημισμένο Ναυάγιο, την αξέχαστη Κεφαλονιά, την εξωτική Μήλο και την ειδυλλιακή Λευκάδα. Τέλος, στη λίστα ξεχωρίζουν η Σκόπελος ως το νησί του Μamma Mia, η Σκιάθος με τη νυχτερινή ζωή αλλά και η Άνδρος που διακρίνεται για τις τέχνες και τις μοναδικές παραλίες. Εκπρόσωποι προορισμών της λίστας μεταφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το κλίμα της εποχής:

«Ο διεθνής Τύπος ανταποκρίνεται θερμά στην εξέλιξη της Ίου​. Ο Δήμος ενισχύει την κατεύθυνση αυτή με "πράσινες​" πρωτοβουλίες, έργα υποδομών, φεστιβάλ πολιτισμού​ και βελτίωση του περιπατητικού δικτύου», δηλώνει ο Δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας. ​«Με συστηματική προσπάθεια, η Αστυπάλαια δείχνει το μέλλον συνδυάζοντας αειφορία, ποιότητα, παράδοση και ειδικές μορφές τουρισμού. Ο τουριστικός κλάδος εκδηλώνει το ενδιαφέρον του νωρίτερα, δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας», προσθέτει ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας. 

«Σημαντική αύξηση σε προκρατήσεις από το εξωτερικό και ειδικά από Μ. Βρετανία διαπιστώνουμε το τελευταίο διάστημα στη Σκόπελο. Εκδρομές Mamma Mia, καταδύσεις, πεζοπορία, μοναστήρια και γαστρονομία, είναι στοιχεία που αναδεικνύουμε εφέτος και έχουν μεγάλη ανταπόκριση», αναφέρει η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου, Ιωάννα Ευσταθίου. «Μέσα από δράσεις όπως το φεστιβάλ θρησκευτικής μουσικής και η λειτουργία «έξυπνου» περιπτέρου που «αφηγείται» την ιστορία τ​ης Πάτμου, προβάλλουμε θρησκευτικότητα και παραδόσεις, ως ​κομμάτι μιας εμπειρίας​ ​που ​καθηλώνει​ τους τουρίστες, ειδικά τα τελευταία χρόνια», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πάτμου, Νίκος Κουτούζος.

«Το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών από το εξωτερικό έχει ξεκινήσει. Φέρνουμε τη Νάξο στο προσκήνιο, κατακτώντας νέες πρωτιές διεθνώς. Οι παραλίες χωρίς συνωστισμό, τα τοπικά προϊόντα και τα activities στη φύση τοποθετούν τη Νάξο στην κορυφή», τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς.  «Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Δήμου, στη μετά-covid εποχή, οι τουρίστες έχουν ανακαλύψει στην Άνδρο ένα ασφαλές καταφύγιο γαλήνης και αναζωογόνησης μέσα από τα μονοπάτια, τις τέχνες και τα εξωτικά νερά», σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Μουστάκας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM
Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM