«Άκαρδο»- Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου για τα κατοικίδια και τα παιδιά

«Άκαρδο»- Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου για τα κατοικίδια και τα παιδιά Facebook Twitter
0

Την οργή των φιλόζωων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου σχετικά με τα παιδιά και τα κατοικίδια

Απευθυνόμενος σε πιστούς, είπε αυτή την εβδομάδα ότι είναι εγωιστικό να αντικαθιστά κάποιος τα παιδιά με σκύλους ή γάτες. Λεγόμενα που προκάλεσαν τα σχόλια πολλών στα social media, καθώς χρήστες επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι και ο ίδιος ο πάπας επέλεξε να μην αποκτήσει παιδιά όπως και ότι είναι υποκριτικά τέτοια σχόλια, με δεδομένο το «σκοτεινό» παρελθόν της καθολικής εκκλησίας σε ό,τι αφορά την παιδική σεξουαλική κακοποίηση.  

Ανάλογα και τα σχόλια αναγνωστών του Guardian, που μεταξύ άλλων χαρακτήρισαν «εκτός πραγματικότητας» αλλά και «σεξιστικές» τις δηλώσεις του Ποντίφικα. 

Για την Σόφι Λάσμπι, τα όσα είπε ο πάπας Φραγκίσκος ήταν «αφελή και άκαρδα». Η 48χρονη καθολική έχει πασχίσει με ένα αίσθημα ντροπής επειδή δεν μπορεί να αποκτήσει παιδιά για ιατρικούς λόγους, λόγω της έμφασης που δίνει η θρησκεία της στη μητρότητα. 

Έχει δύο κατοικίδια, τα οποία λέει ότι είναι «υπέροχη παρέα όταν ζεις μόνος σου», αλλά δεν τα βλέπει ως υποκατάστατα παιδιών και αντί για αυτό έχει βρει το νόημα στη σχέση της με τα ανίψια, τα αδέλφια και τους γονείς της. «Αν ο καθολικισμός αφορά την οικογένεια, έχω υπάρξει πολύ επιτυχής ως υπέροχο μέλος οικογένειας και δεν χρειάζομαι επίπληξη», τόνισε. 

Από την πλευρά της η Έστε Νέιγκι χαρακτήρισε «πολυτέλεια» την απόκτηση ενός παιδιού στον σημερινό κόσμο, εξαιτίας του χαμηλότερου εισοδήματος αλλά και της δυσκολότερης αγοράς εργασίας. 

«Είναι πιο εύκολο για εκείνους που ήταν απλά τυχεροί και είναι πλούσιοι ή παίρνουν περισσότερα χρήματα από τον μέσο μισθό, αλλά γίνεται πιο δύσκολο όταν δεν υπάρχουν αρκετά», δήλωσε η 27χρονη. 

Η Στεφ έχει κάνει διακοπές με τον σκύλο της σε 11 χώρες- ανάμεσά τους το Βατικανό- και νιώθει πως ο Μπος είναι μέλος της οικογένειας. «Δεν νομίζω ότι κάποιος αποφασίζει να αποκτήσει έναν σκύλο αντί για παιδί. Αποκτάς σκύλο και τον φροντίζεις και γίνεται σαν παιδί», τόνισε.

Τι είπε ο πάπας Φραγκίσκος 

«Σήμερα, βλέπουμε μια μορφή εγωισμού. Βλέπουμε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να αποκτήσουν παιδί», είπε ο πάπας Φραγκίσκος στις επίμαχες δηλώσεις του. 

«Μερικές φορές αποκτούν ένα και αυτό είναι, αλλά έχουν σκύλους και γάτες που παίρνουν τη θέση των παιδιών. Αυτό μπορεί να κάνει πολλούς να γελούν, αλλά είναι μια πραγματικότητα», συμπλήρωσε.  

Το να έχεις κατοικίδια είναι «μια άρνηση της πατρότητας και της μητρότητας και μας μειώνει, αφαιρεί την ανθρωπιά μας», υποστήριξε. Η συνέπεια είναι ότι «ο πολιτισμός γερνά χωρίς ανθρωπιά, επειδή χάνουμε την πλούτο της πατρότητας και της μητρότητας και η χώρα είναι που υποφέρει», ανέφερε ακόμη. 

Επίσης, παρότρυνε τα ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά για βιολογικούς λόγους να σκεφτούν την υιοθεσία και κάλεσε τους υποψήφιους γονείς «να μην φοβούνται». 

«Τόσα πολλά παιδιά στον κόσμο περιμένουν κάποιον να τα φροντίσει. Το να αποκτάς παιδί είναι πάντα ένα ρίσκο, είτε βιολογικά είτε μέσω υιοθεσίας. Όμως, είναι μεγαλύτερο ρίσκο το να μην αποκτήσεις παιδιά, να αρνηθείς την πατρότητα ή τη μητρότητα», υπογράμμισε. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM