ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Κορωνοϊός - «Τσουνάμι» της Όμικρον στη Γαλλία: Υποχρεωτική ξανά η χρήση μάσκας στους δρόμους

Κορωνοϊός - «Τσουνάμι» της Όμικρον στη Γαλλία: Υποχρεωτική ξανά η χρήση μάσκας στους δρόμους Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / UNSPLASH
0

Υποχρεωτική γίνεται ξανά η χρήση μάσκας στους δρόμους του Παρισιού από την Παρασκευή, ώστε να αντιμετωπιστεί το «τσουνάμι» της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία έχει προκαλέσει «έκρηξη» κρουσμάτων στη Γαλλία.

Αυτό ανακοίνωσε απόψε η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας, διευκρινίζοντας πως μάσκα θα πρέπει να φορούν στο εξής όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 11 ετών. Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτοκίνητα, οι δικυκλιστές και όσοι αθλούνται, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Γαλλία ανακοίνωσε την Τετάρτη 208.099 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός που αποτελεί νέο εθνικό και πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Καταγράφηκαν επίσης 184 θάνατοι ενώ αυξήθηκαν κατά 53, στους 3.469, οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία 96.291 άνθρωποι.

Η μάσκα θα είναι επίσης υποχρεωτική σε όλους τους χώρους που είναι ανοιχτοί για το κοινό, εκτός από τα δάση της Βουλόνης και του Βενσέν, καθώς και στα αεροδρόμια Σαρλ ντε Γκολ, Μπουρζέ και Ορλί. Η πρόσβαση στους τερματικούς σταθμούς των αεροδρομίων απαγορεύεται για τα πρόσωπα που συνοδεύουν τους ταξιδιώτες.

Από την Παρασκευή η αστυνομία θα προχωρά σε ελέγχους, ιδίως στις πολυσύχναστες περιοχές της πρωτεύουσας. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 135 ευρώ.

Παράλληλα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα που πωλούν αλκοόλ θα κλείσουν το Σάββατο και την Κυριακή στις 2 τα ξημερώματα. Απαγορεύεται επίσης ο χορός «σε όλα τα καταστήματα που υποδέχονται κοινό» καθώς και η κατανάλωση αλκοόλ στον δρόμο.

Περίπου 9.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα κινητοποιηθούν για να επιβλέψουν την τήρηση των μέτρων το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ