Γεωργιάδης: Αν επιδοτήσουμε rapid test για όλους ασταμάτητα, θα χρεοκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο

Γεωργιάδης: Αν επιδοτήσουμε rapid test για όλους ασταμάτητα, θα χρεοκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Μετά τις γιορτές θα υπάρξει μια περίοδος για «μάζεμα», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην πιθανότητα λήψης επιπλέον μέτρων για τον κορωνοϊό

Στις ίδιες δηλώσεις του, στο Mega, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε και σε διαδοχικές ερωτήσεις που δέχθηκε για την τιμή των rapid και PCR τεστ στην Ελλάδα. 

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν επιδοτούνται τα rapid test για τους εμβολιασμένους, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι αν αυτό γίνει ασταμάτητα, η χώρα θα χρεοκοπήσει. 

«Αν η κυβέρνηση επιδοτήσει τα rapid test για όλο τον πληθυσμό ασταμάτητα και πάντα, είναι δισεκατομμύρια. Θα χρεοκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

«Έχουμε διατίμηση στα PCR και rapid test, έχουμε τις φθηνότερες τιμές στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης. «Δεν χρειάζεται να κάνουν όλοι PCR τεστ, μπορούν να κάνουν και rapid και να έχουν πολύ καλό επίπεδο ασφάλειας», ανέφερε σε άλλο σημείο. 

«Αυτός που είναι υποχρεωμένος να κάνει συνεχώς rapid test είναι ο ανεμβολίαστος. Ο ανεμβολίαστος ας πάει να εμβολιαστεί», δήλωσε ακόμη ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Ενδεχομένως νέα μέτρα για να μπει φρένο» 

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, πέρα από εκείνα που ανακοινώθηκαν χθες, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή των ειδικών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε κάποια «έκρηξη» στο μεσοδιάστημα. 

«Αν γίνει κάτι τέτοιο, πιθανόν να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την επόμενη εβδομάδα, πάλι ήπια. Από την αρχή του χρόνου, μετά τις γιορτές, ενδεχομένως θα έχουμε λίγα παραπάνω μέτρα, όχι lockdown, απλώς και μόνο για να μπει ένα φρένο», συμπλήρωσε. 

Σε ερώτηση για το αν θα κλείνει νωρίτερα η εστίαση, απάντησε ότι «θα είναι κάποια μέτρα πιο σοβαρά» από τα τωρινά. «Το γενικό σχέδιο είναι να δουλέψουμε καλά στις γιορτές, δεν χρειάζεται πανικός. Η Ελλάδα παραμένει με ανοιχτή οικονομία και αγορά. Με το πέρας των εορτών θα υπάρχει μία μικρή περίοδος για “μάζεμα”, απλώς και μόνο για να μην ξεφύγει η κατάσταση», πρόσθεσε.
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM