Πόσοι εργαζόμενοι «παίρνουν ένα υπνάκο» στο 8ωρο τους και γιατί κάνει καλό

Πόσοι εργαζόμενοι «παίρνουν ένα υπνάκο» στο 8ωρο τους και γιατί κάνει καλό Facebook Twitter
0

Καθώς ο πλανήτης συνεχίζει την τηλεργασία λόγω πανδημίας, οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει περισσότερη ελευθερία να κάνουν άλλα πράγματα, ακόμη και να πάρουν έναν υπνάκο.

Αν και ο ύπνος στη δουλειά μπορεί να φαίνεται ανεύθυνος σε μερικούς, πρόσφατη έκθεση δείχνει ότι οι εργαζόμενοι που «παίρνουν έναν υπνάκο» είχαν 18% περισσότερες πιθανότητες από εκείνους που δεν κοιμούνται να δηλώσουν ότι πήραν προαγωγή τον τελευταίο χρόνο.

Η Plushbeds, κατασκευάστρια κλινοσκεπασμάτων, στρωμάτων και μαξιλαριών, εξέτασε 1.000 Αμερικανούς για να διερευνήσει τις συνήθειες του ύπνου των υπαλλήλων στις ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα έδειξαν θετικό αντίκτυπο όχι μόνο στην καθημερινότητά τους, αλλά και στον εργασιακό χώρο.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο, διαπίστωσε ότι ο μεσημεριανός ύπνος στη δουλειά ήταν αρκετά συνηθισμένος, με περισσότερους από 2 στους 3 ερωτηθέντες να λένε ότι έχουν κοιμηθεί στο παρελθόν στη δουλειά.

Η Gen Z ήταν πιο πιθανό να παραδεχτεί ότι έκανε μεσημεριανό ύπνο στο χώρο εργασίας σε ποσοστό 80%, σε σύγκριση με ποσοστό 70% των Millenials.

«Για αύξηση της παραγωγικότητας στην εργασία, οι άνθρωποι υπολόγισαν ότι ο ιδανικός ύπνος ήταν 20 με 30 λεπτά», ανέφερε η μελέτη. «Για να αισθάνονται πιο δημιουργικοί, οι ερωτηθέντες θεώρησαν ότι 10 με 20 λεπτά ήταν αρκετά».

Για να μεγιστοποιήσουν ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα, ο συνδυασμός καφέ με ένα ύπνο 20 λεπτών έκανε επίσης τους σμμετέχοντες πιο προσεκτικούς στη δουλειά.

Η τεχνική «nappuccino», όπως ονομάστηκε, αποδείχθηκε ότι βοηθά στη μείωση της αδενοσίνης, της χημικής ουσίας που ευθύνεται για την σωματική κούραση.

Σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι κοιμούνται το μεσημέρι ήταν πιο πιθανό να έχουν διευθυντικό ρόλο και να λάβουν προαγωγή τον τελευταίο χρόνο σε σχέση με εκείνους που δεν κοιμόντουσαν. Το 55% των πρώτων εργαζόταν σε διευθυντικό ρόλο και είχε πάρει προαγωγή τον τελευταίο χρόνο συγκριτικά με το 41% ​​των δεύτερων.

Αν και όσοι κοιμούνταν έδειξαν να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, εκείνοι που δεν κοιμούνταν είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να βγάλουν περισσότερα χρήματα.

«Όσοι παράκαμψαν τον ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας είχαν διπλάσιες πιθανότητες να βγάλουν 100.000 δολάρια ή περισσότερα σε ετήσια βάση», σύμφωνα με την έκθεση. Επίσης ανέφεραν κι άλλα προβλήματα ενός ύπνου στη δουλειά, όπως ταραχή, αδυναμία ύπνου τη νύχτα ή απλώς ότι δεν είχαν χρόνο να το κάνουν.

Η μελέτη επικαλείται μεταξύ άλλων ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Sleep.org τον Μάρτιο, το οποίο ανέφερε ότι το 70% των Αμερικανών δηλώνει ότι στερείται τακτικά τον ύπνο, κάτι που εξηγεί πιθανώς την ανάγκη για έναν απογευματινό ύπνο για να βγάλουν τη μέρα. Για τον λόγο αυτό, πολλοί εργαζόμενοι πιστεύουν ότι ο μεσημεριανός ύπνος στη δουλειά πρέπει να αποενοχοποιηθεί.

«Αντί να τους επιπλήττουν, πολλοί ερωτηθέντες πιστεύουν ότι ο μεσημεριανός ύπνος πρέπει να ενσωματωθεί στον εργασιακό χώρο», ανέφερε η μελέτη. «Κάποιοι μάλιστα πρότειναν την καθιέρωση υπνοδωματίου, επιδότησης για βοηθήματα ύπνου, ακόμη και επί πληρωμή διαλείμματα ύπνου», καταλήγει.

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM