CEO Moderna: Πολύ μεταδοτική η «Όμικρον», σε 2-6 εβδομάδες τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

CEO Moderna: Πολύ μεταδοτική η «Όμικρον», σε 2-6 εβδομάδες τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / GETTY IMAGES
0

Σε διάστημα 2 έως 6 εβδομάδων αναμένεται να γίνουν γνωστά τα στοιχεία για την παραλλαγή «Όμικρον» που αφορούν στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ.

Σε συνέντευξή του στο CNBC δήλωσε επίσης ότι πιστεύει πως η παραλλαγή «Όμικρον» είναι υψηλής μεταδοτικότητας, ενώ θεωρεί πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί από πολλές κυβερνήσεις θα επιβραδύνουν την μετάδοση του ιού.

«Ποτέ ξανά!» - Έκκληση του ΠΟΥ για μία συνθήκη για τις πανδημίες

«Ποτέ ξανά!"»: ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάλεσε σήμερα τις χώρες μέλη να συνομολογήσουν μία συμφωνία για τις πανδημίες προκειμένου οι μελλοντικές γενιές να είναι καλύτερα εξοπλισμένες για να τις αντιμετωπίσουν, σχεδόν δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της Covid.

«Όλο αυτό θα επαναληφθεί εκτός εάν, εσείς, οι χώρες του κόσμου, ενωθείτε για να πείτε με μία φωνή: ποτέ ξανά!», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά την έναρξη της έκτακτης συνόδου της Παγκόσμιας Διάσκεψης Υγείας - του ανώτατου οργάνου λήψης αποφάσεων του οργανισμού που συναθροίζει τα 194 μέλη του.

Αυτή η τριήμερη σύνοδος είναι μόλις η δεύτερη ειδική σύνοδος του ΠΟΥ

Τα μέλη του ΠΟΥ. συμφώνησαν χθες, Κυριακή, να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με σκοπό τη δημιουργία ενός διεθνούς οργάνου το οποίο θα προβλέπει και θα καταπολεμά καλύτερα τις πανδημίες. Στη διάρκεια της συνόδου τα μέλη του ΠΟΥ αναμένεται να επικυρώσουν επίσημα αυτό το σχέδιο συμφωνίας.

«Έχει έρθει η ώρα να υπερβούμε αυτή την πανδημία και να αφήσουμε μια κληρονομιά στις γενιές που θα μας διαδεχθούν» υπογράμμισε ο Τέντρος.

«Η εμφάνιση της Όμικρον είναι άλλη μια υπόμνηση πως Covid δεν έχει τελειώσει μαζί μας», συνέχισε λέγοντας ότι ο κόσμος δεν πρέπει να χρειάζεται «άλλη μία ανάκληση στην τάξη».

Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, η Όμικρον, «δείχνει γιατί ο κόσμος χρειάζεται μια νέα συμφωνία», είπε.

Το σχέδιο συμφωνίας για το οποίο συμφώνησαν ανεπίσημα τα μέλη του ΠΟΥ. προβλέπει τη δημιουργία ενός «διακυβερνητικού οργάνου» που θα συντάξει και θα διαπραγματευθεί «μία συνθήκη, μια συμφωνία ή ένα άλλο διεθνές εργαλείο του ΠΟΥ για την πρόληψη, την προετοιμασία και την ανταπάντηση απέναντι στις πανδημίες».

Μία ενδιάμεση έκθεση αναμένεται τον Μάιο του 2023. Το αποτέλεσμα αναμένεται να βρίσκεται στο τραπέζι για την Παγκόσμια Διάσκεψη Υγείας του Μαΐου του 2024.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM