ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Φουκουσίμα: Λιώνει το τείχος πάγου στο υπέδαφος γύρω από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο

Φουκουσίμα: Λιώνει το τείχος από πάγο στο υπέδαφος γύρω από το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο Facebook Twitter
AP
0

Εργασίες αποκατάστασης στο κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ξεκινά η Tokyo Electric Power Co, για να ενισχυθεί ένα τείχος πάγου, που κατασκευάστηκε στο υπέδαφος για να σταματά τη ροή των υπόγειων υδάτων.

Το τείχος, έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι έχει παρουσιάσει σημεία τήξης. Οι εργασίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με μια παρουσίαση από τον διαχειριστή του εργοστασίου, μέρος μιας δαπανηρής και προβληματικής προσπάθειας για την ασφάλεια της τοποθεσίας μετά τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Το τείχος πάγου έχει σκοπό να περιορίσει τη διαρροή των υπόγειων υδάτων στο εργοστάσιο, το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλες ποσότητες τοξικού νερού, οι οποίες αποθηκεύονται από την Tepco σε δεξαμενές.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ιαπωνία σχεδιάζει να απελευθερώσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο τόνους νερού στη θάλασσα μετά από επεξεργασία του.

Το νερό περιέχει το ραδιενεργό ισότοπο τρίτιο, το οποίο δεν μπορεί να αφαιρεθεί.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM