Ιταλία: Η νέα στρατηγική Ντράγκι περιορίζει τις διαδηλώσεις των αντιεμβολιαστών

Ιταλία: Η νέα στρατηγική Ντράγκι περιορίζει τις διαδηλώσεις των αντιεμβολιαστών Facebook Twitter
AP
0

Διαδηλώσεις κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό, μικρότερης όμως έντασης, από αντίστοιχες σε Βέλγιο και Ολλανδία, έλαβαν χώρα στην Ιταλία.

«Όπως αποδείχθηκε και χθες το βράδυ, η νέα στρατηγική που υιοθέτησε η κυβέρνηση της Ρώμης, έως τώρα κατάφερε να περιορίσει τις διαδηλώσεις των αντιεμβολιαστών», γράφει σήμερα ο Τύπος της χώρας.

Μόνο στην Ρώμη, η συμμετοχή στην χθεσινή κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών ήταν μαζική, με 4.000 άτομα,΄όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η διαμαρτυρία, όμως, ήταν καθιστική, μακριά από πολυσύχναστους δρόμους. Παράλληλα, τα μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι δεν έγιναν επεισόδια με την αστυνομία.

Στο Μιλάνο, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στην πλατεία του Ντουόμο, αλλά η αστυνομία τους σταμάτησε.

Στις χθεσινές κινητοποιήσεις, πιο περιορισμένες από τις περασμένες εβδομάδες, δεν καταγράφηκε, συμμετοχή νεοφασιστικών στοιχείων, που επί σειρά μηνών είχαν προκαλέσει τις περισσότερες συγκρούσεις.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των νέων μέτρων του ιταλικού υπουργείου εσωτερικών, μέχρι το τέλος του χρόνου απαγορεύονται διαδηλώσεις σε κεντρικές περιοχές των πόλεων, ενώ δεν επιτρέπονται ούτε πορείες ή διαμαρτυρίες κοντά σε υπουργεία, έδρες κομμάτων, συνδικάτων, και στην βουλή και την γερουσία.

Την ίδια ώρα, στο τραπέζι του Μάριο Ντράγκι βρίσκονται, προς έγκριση τα μέτρα για την όσο γίνεται μεγαλύτερη συγκράτηση της πανδημίας.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αύριο ή μεθαύριο, σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Θα αφορούν την μείωση της ισχύος του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου», από ένα χρόνο σε εννέα μήνες, αλλά και μια ακόμη σημαντική αλλαγή.

Η κυβέρνηση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού ετοιμάζεται να εγκρίνει το λεγόμενο «πράσινο πάσο δυο ταχυτήτων».

Με πλήρη ισχύ για όσους έχουν εμβολιαστεί, αλλά με αυστηρό περιορισμό, πλέον, για τους ανεμβολίαστους που κάνουν συνεχή διαγνωστικά τεστ. Με το «πάσο περιορισμένης διάρκειας», είναι πολύ πιθανό ότι θα μπορούν να πηγαίνουν μόνον στο γραφείο τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση της Rai, η ισχύς των γρήγορων διαγνωστικών τεστ αναμένεται να περιοριστεί στις 24 ώρες, και εκείνη των μοριακών τεστ, στις 48 ώρες.

Τέλος, αν η όλη αυτή στρατηγική δεν αποδώσει, τότε η ιταλική κυβέρνηση είναι πιθανό να κάνει ένα ακόμη βήμα, επιβάλλοντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιρροή του Ιράν στο Ιράκ εξασθενεί: Οι πολιτοφυλακές, η νέα γενιά και η πιθανότητα αλλαγής

Διεθνή / Η επιρροή του Ιράν στο Ιράκ εξασθενεί: Οι πολιτοφυλακές, η νέα γενιά και η πιθανότητα αλλαγής

Η ισχύς του Ιράν στο Ιράκ φθίνει. Οι νέοι Ιρακινοί απορρίπτουν τις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές, ενώ η Τεχεράνη χάνει τον έλεγχο στην οικονομία και την πολιτική. Τι σημαίνει αυτό για τη Μέση Ανατολή;
LIFO NEWSROOM
Υπερτουρισμός στην Ισπανία: Οι κάτοικοι στερούνται τις παραλίες λόγω της αύξησης των τιμών στα τουριστικά θέρετρα

Διεθνή / Υπερτουρισμός στην Ισπανία: Οι κάτοικοι στερούνται τις παραλίες λόγω της αύξησης των τιμών στα τουριστικά θέρετρα

Οι κορυφαίοι 25 τουριστικοί προορισμοί στις ακτές της Μεσογείου και του Ατλαντικού στην Ισπανία είδαν τον τοπικό τους τουρισμό να μειώνεται κατά 800.000 τον περασμένο χρόνο, ενώ ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα αυξήθηκε κατά 1,94 εκατομμύριο
LIFO NEWSROOM
Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Διεθνή / Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει κορεσμό στο ηλεκτρικό της δίκτυο, με χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περιμένουν σύνδεση. Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη της πράσινης μετάβασης;
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM