ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

«Το Παρίσι έχει γίνει ένας κάδος σκουπιδιών»: Ο παλιός σύμβουλος του Μακρόν, Stéphane Bern εγκαταλείπει την πόλη

«Το Παρίσι έχει γίνει ένας κάδος σκουπιδιών»: Ο παλιός σύμβουλος του Μακρόν, Stéphane Bern εγκαταλείπει την πόλη Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Θλίψη για έναν εραστή του Παρισιού έχει προκαλέσει η εικόνα της γαλλικής πρωτεύουσας, η οποία βρίσκεται σε φάση εργασιών, δημιουργώντας του δυσφορία.

Ο λόγος για τον Stéphane Bern, δημοσιογράφο και παρουσιαστή του France 2, στον οποίο ο Εμανουέλ Μακρόν είχε αναθέσει το έργο της καταγραφής όλων των μνημείων και κτιρίων που κινδυνεύουν στη Γαλλία, προτείνοντας σύγχρονες και βιώσιμες λύσεις, για να διασωθεί η γαλλική κληρονομιά.

«Το Παρίσι έχει γίνει ένας κάδος σκουπιδιών όπου οι άνθρωποι ξεφορτώνονται τα πάντα, οπουδήποτε και οπουδήποτε. Πού χάθηκε η Πόλη του Φωτός;», λέει ο  Stéphane Bern, χωρίς να μασά τα λόγια του στην Le Parisien. «Μένω εκεί από τα 10 μου και δεν αντέχω άλλο», είπε ενοχλημένος.

Κουρασμένος από το «χώμα, τις τρύπες στο δρόμο, τα μόνιμα εργοτάξια, τον θόρυβο, και πάνω απ' όλα, τη βία...», ο δημοσιογράφος  αποκάλυψε ότι αφήνει την Πόλη του Φωτός για την Πέρς. Ο Bern θα αφήσει το διαμέρισμά του στο Pigalle, στο 9ο διαμέρισμα της πρωτεύουσας, για να εγκατασταθεί στην ύπαιθρο στο πρώην βασιλικό και στρατιωτικό κολέγιο Thiron-Gardais.

Ο δημοσιογράφος λυπάται για την πόλη που έχει γίνει «άναρχη και επικίνδυνη», αλλά για την «ασχήμια» που έχει δημιουργηθεί. Εδώ και καιρό άλλωστε υπάρχουν φωνές που διαμαρτύρονται για την εικόνα του Παρισιού. Έχει δημιουργηθεί και το hashtag #saccageparis, το οποίο κοιτάζει «με μεγάλη συμπάθεια γιατί είναι καταγγελίες».

Ερωτηθείς για το ρόλο της Anne Hidalgo, δημάρχου του Παρισιού, για κατάσταση της πόλης, ο Stéphane Bern, ο οποίος παραδέχεται ότι έχει «σχεδόν» φιλικές σχέσεις μαζί της, δεν την επικρίνει. «Θα ήταν πολύ εύκολο! Το έργο της δεν είναι καθόλου απλό, και από όσο ξέρω, δεν είναι αυτή που τη λερώνει, ούτε φταίνε οι άνθρωποι που μαζεύουν τα σκουπίδια. Οι κύριοι υπεύθυνοι είναι πρώτα απ΄όλα αυτοί που τα δημιουργούν (...). Σίγουρα έχει το μερίδιο ευθύνης της, αλλά δεν της αξίζουν όλα τα χτυπήματα που δέχεται». Ο Bern στρέφεται κατά των βουλευτών: «Η αίσθηση μου είναι ότι οι πράσινοι σύμμαχοι εκβιάζουν τον δήμαρχο και τους δίνονται πολλά. Ήλπιζα ότι θα γίνονταν οι υπερασπιστές της αστικής μας κληρονομιάς και των δέντρων… Αλλά ποτέ δεν είχαν κοπεί τόσα δέντρα, ούτε υπήρχε τόσο πολύ τσιμέντο».

Και ο Stéphane Bern καταλήγει χωρίς να ξεφεύγει από την ευγένεια που τον χαρακτηρίζει: «Αγαπητή Άννα, ξύπνα την ομορφιά αυτής της πόλης. Αποκαταστήστε το κύρος της, την απήχησή της, την ποιότητα ζωής της».
 

Με πληροφορίες Le Figaro

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ