Νέα Ζηλανδία: Πόσουμ κρατούσε «όμηρο» γυναίκα στο σπίτι της

Νέα Ζηλανδία: Πόσουμ κρατούσε «όμηρο» γυναίκα στο σπίτι της Facebook Twitter
Pixabay
0

Αξιωματικοί στη Νέα Ζηλανδία έλαβαν κλήση αργά το βράδυ της Κυριακής από μια ταλαιπωρημένη γυναίκα που είπε ότι «ένα πόσουμ την κρατούσε όμηρο» στο σπίτι της στην πόλη Ντουνεντίν.

Το πόσουμ. σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, αφέθηκε ελεύθερο χωρίς «να του απαγγελθούν κατηγορίες».

«Όταν έβγαινε από το σπίτι της και προσπαθούσε να φτάσει στο αυτοκίνητό της, το πόσουμ την ανάγκαζε να ξαναμπεί στο σπίτι της», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Craig Dinnissen.

Όταν έφτασε η αστυνομία και πλησίασε την εξώπορτα, το νεαρό ποσούμ βγήκε από το σκοτάδι και σκαρφάλωσε στο πόδι ενός αξιωματικού. Ο Dinnissen υποψιάστηκε ότι ήταν είτε ένα κατοικίδιο που δραπέτευσε, είτε είχε χωριστεί πρόσφατα από τη μητέρα του.

Μετά τη σύλληψη του «υπόπτου», η αστυνομία παρέδωσε το πόσουμ στο καταφύγιο Signal Hill και οι υπέυθυνοι στη συνέχεια το άφησαν ελεύθερο στη φύση «για να αποτρέψει περαιτέρω παρενόχληση πολιτών».


Η κτηνίατρος και ειδικός στη συμπεριφορά των ζώων δρ Rachael Stratton είπε ότι πιθανώς το πόσουμ δρούσε από φόβο και όχι από επιθετικότητα.

«Το σύνηθες για τα περισσότερα άγρια ​​ζώα είναι να τραπούν σε φυγή. Εκτός κι αν είναι ανήλικα και ίσως ακόμα μαθαίνουν πώς να αντιμετωπίζουν τις απειλές» είπε.

Το πόσουμ μπορεί να είχε λιγότερες επιλογές για να τρέξει και να κρυφτεί, επειδή βρισκόταν σε αστικό περιβάλλον, πρόσθεσε.

Αλλά ενώ ο ανθρώπινος πληθυσμός του Dunedin μπορεί να είναι ήσυχος για άλλη μια φορά, τα ιθαγενή πουλιά, τα έντομα και τα δέντρα της Νέας Ζηλανδίας δεν μπορούν.

Τα πόσουμ έχουν καταστροφικό αντίκτυπο στη ζωή των πτηνών καθώς ανταγωνίζονται για την τροφή και τη διαμονή τους και σκαρφαλώνουν σε φωλιές για να φάνε αυγά και νεογνά. Έχουν επίσης καταστρέψει τα ιθαγενή δέντρα, ειδικά τα rātā, totara, tītoki, kōwhai και kohekohe.

Τα μαρσιποφόρα ζώα εισήχθησαν για πρώτη φορά στη Νέα Ζηλανδία από την Αυστραλία το 1837, για να δημιουργήσουν ένα εμπόριο γούνας που δεν λειτούργησε ποτέ.

Χωρίς φυσικά αρπακτικά, εκτός από τις γάτες, ο πληθυσμός τους εκτοξεύτηκε. Μια μελέτη της Landcare του 2009 υπολόγισε ότι ο πληθυσμός τους ξεπέρασε τα 47 εκατομμύρια.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νταβίντ Γκρόσμαν: Ο ισραηλινός συγγραφέας κατηγορεί με «ραγισμένη καρδιά» την χώρα του για γενοκτονία στην Γάζα

Διεθνή / Νταβίντ Γκρόσμαν: Ο ισραηλινός συγγραφέας κατηγορεί με «ραγισμένη καρδιά» την χώρα του για γενοκτονία στην Γάζα

«Αρνήθηκα επί χρόνια να χρησιμοποιήσω τον όρο "γενοκτονία". Αλλά τώρα δεν μπορώ να μην τον χρησιμοποιήσω, έπειτα από όσα διάβασα στις εφημερίδες, έπειτα από τις εικόνες που είδα και αφού μίλησα με ανθρώπους που ήταν εκεί» δήλωσε σε συνέντευξή του
LIFO NEWSROOM
Αβάσιμες χαρακτήρισε το Ιράν τις κατηγορίες ότι απεργάζεται σχέδια για τη δολοφονία και την απαγωγή ατόμων στο εξωτερικό

Διεθνή / Αβάσιμες χαρακτήρισε το Ιράν τις κατηγορίες ότι απεργάζεται σχέδια για τη δολοφονία και την απαγωγή ατόμων στο εξωτερικό

«Πρόκειται για προσπάθεια να εκτραπεί η προσοχή του κοινού από τη γενοκτονία στην κατεχόμενη Παλαιστίνη», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Η μαθηματική εξίσωση της πείνας στη Γάζα: Πώς το Ισραήλ προκάλεσε λιμό στη Γάζα

Διεθνή / Η μαθηματική εξίσωση της πείνας στη Γάζα: Πώς το Ισραήλ προκάλεσε λιμό

Εδώ και δεκαετίες υπολογίζει συστηματικά τις ανάγκες σε τρόφιμα στη Γάζα, ρυθμίζοντας τις παραδόσεις έτσι ώστε να ασκεί πίεση - «Η ιδέα είναι να βάλουμε τους Παλαιστίνιους σε δίαιτα, αλλά να μην πεθάνουν από την πείνα», είχε δηλώσει το 2006 ανώτατος σύμβουλος του (τότε) πρωθυπουργού Έχουντ Ολμέρτ
LIFO NEWSROOM
Υπό εξαφάνιση είδος σολομού εμφνίστηκε μετά από 100 χρόνια στην Καλιφόρνια

Διεθνή / Υπό εξαφάνιση είδος σολομού εμφανίστηκε μετά από 100 χρόνια στην Καλιφόρνια

Ο σολομός Chinook που μεταναστεύει το χειμώνα θεωρείται απειλούμενο είδος από την NOAA και έχει χαρακτηριστεί από τον οργανισμό ως «ένα από τα εννέα είδη που θεωρούνται πιο απειλούμενα με εξαφάνιση στο εγγύς μέλλον»
LIFO NEWSROOM