Αστροναύτες έφαγαν τάκος με πιπεριές που καλλιέργησαν στο διάστημα

Αστροναύτες έφτιαξαν τάκος με πιπεριές που καλλιέργησαν στο διάστημα Facebook Twitter
Πηγή: Twitter.
0

Η αστροναύτης της NASA, Μέγκαν Μακάρθουρ, ένα από τα επτά μέλη του πληρώματος που ζουν και εργάζονται επί του παρόντος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), έφτιαξε τάκος με πιπεριές που καλλιεργήθηκαν στο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, η Μακάρθουρ έφτιαξε «το καλύτερο διαστημικό τάκος», όπως είπε, χρησιμοποιώντας μερικές από τις πιπεριές που μαζεύτηκαν πρόσφατα από το διαστημικό σταθμό, λίγο μοσχαρίσιο κρέας και ειδικού τύπου ντομάτες.

Όμως αυτό το ευχάριστο για τον ουρανίσκο σνακ είχε και επιστημονικό σκοπό. Οι αστροναύτες έπρεπε να φάνε μερικές από τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές που καλλιεργήθηκαν ώστε να κάνουν μια έρευνα για τη γεύση τους.

Πρόκειται για την καλλιέργεια 48 πιπεριών Hatch και αποτελεί μέρος προγράμματος της NASA για δοκιμές τροφίμων στο διάστημα ενόψει μακροπρόθεσμων αποστολών στη Σελήνη και τον Άρη.

Η πρώτη συγκομιδή πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου, πιθανώς λίγες ώρες πριν φάνε οι αστροναύτες τα τάκος. 

Με πληροφορίες από Space.com

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπετόβεν: Το αληνθινό πρόσωπό του - Οι εικόνες που δημοσίευσε 3D creator

Τech & Science / Μπετόβεν: Το αληθινό πρόσωπό του - Οι εικόνες που δημοσίευσε 3D creator

«Αυτή είναι η πρώτη προσέγγιση του προσώπου που γίνεται από το κρανίο του, χρησιμοποίησα την ίδια προσέγγιση που χρησιμοποιούμε στις αστυνομικές υποθέσεις για την αναγνώριση των θυμάτων» λέει ο Σίσερο Μοράες
LIFO NEWSROOM
Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη είναι ευθυγραμμισμένος με το χειμερινό ηλιοστάσιο, σύμφωνα με έρευνα

Τech & Science / Αμφίπολη: «Ο Τύμβος Καστά είναι ευθυγραμμισμένος με το χειμερινό ηλιοστάσιο», υποστηρίζει ερευνητής

Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη ευθυγραμμίζεται με το ηλιακό φως του χειμερινού ηλιοστασίου, υποδηλώνοντας τελετουργική χρήση και πιθανή σύνδεση με τον Ηφαιστίωνα ή τον Μέγα Αλέξανδρο, σύμφωνα με μελέτη στο Nexus Network Journal
LIFO NEWSROOM