Tripadvisor: Σχεδόν ένα εκατομμύριο αξιολογήσεις ήταν ψεύτικες το 2020

Tripadvisor: Σχεδόν ένα εκατομμύριο αξιολογήσεις ήταν ψεύτικες το 2020 Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Σχεδόν ένα εκατομμύριο αξιολογήσεις που υποβλήθηκαν πέρυσι για να συμπεριληφθούν στο Tripadvisor- περίπου το 3,6% του συνόλου- ήταν ψεύτικες, σύμφωνα με την πλατφόρμα. 

Στη δεύτερη έκθεση διαφάνειας που εκδίδει- η πρώτη ήταν το 2019- η πλατφόρμα ανέφερε ότι το 67,1% των ψεύτικων αξιολογήσεων εντοπίστηκαν προτού δημοσιευθούν, από τον σχετικό αλγόριθμο.  

Η έκθεση περιελάμβανε και λεπτομέρειες για τις πληρωμένες αξιολογήσεις, φαινόμενο στο οποίο καταφεύγουν επιχειρήσεις προκειμένου να επωφεληθούν από την καλύτερη κατάταξη. Το Tripadvisor αφαίρεσε πέρυσι πληρωμένες αξιολογήσεις από 131 χώρες. 

Η Ινδία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις χώρες από τις οποίες έγιναν οι περισσότερες πληρωμένες αξιολογήσεις, οι οποίες δεν αφορούν απαραίτητα επιχειρήσεις που βρίσκονται εκεί. 

Επίσης, οι ερευνητές της εταιρείας εντόπισαν 65 νέες σελίδες πληρωμένων αξιολογήσεων και μπλόκαραν τις προτάσεις από συνολικά 372 τέτοιες σελίδες κατά την περσινή χρονιά. 

«Αν και η συνολική συνεισφορά αξιολογήσεων μειώθηκε, συμβαδίζοντας με την επιβράδυνση των ταξιδιών, οι απατηλές προτάσεις- που βέβαια δεν βασίζονται σε πραγματικές εμπειρίες πελατών- δεν ακολούθησαν την ίδια τάση. Η ομάδα μας παρέμεινε σε επιφυλακή και αποτελεσματική στον εντοπισμό των επίδοξων απατεώνων και ως αποτέλεσμα το ποσοστό των αξιολογήσεων που απορρίψαμε ή αφαιρέσαμε αυξήθηκε σε σχέση με τα προ πανδημίας στοιχεία για το 2018», επεσήμανε η εταιρεία. 

Αν και αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την αξιοπιστία της πλατφόρμας, οι ψευδείς αξιολογήσεις δεν είναι οι μοναδικές που αφαιρούνται. Συνολικά, πάνω από 2 εκατομμύρια υποβολές (το 8,6%) απορρίφθηκαν ή αφαιρέθηκαν από το Tripadvisor, για παράδειγμα επειδή περιείχαν βωμολοχίες. 

Επιπλέον, η μείωση των αξιολογήσεων- περίπου 4 εκατομμύρια τον περσινό Αύγουστο, οι μισές από ότι τον ίδιο μήνα το 2018- δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που έφερε η πανδημία. Από την πλατφόρμα αφαιρέθηκαν επιπλέον 46.145 αξιολογήσεις, λόγω παραβιάσεων των όρων. 

Κάποιες από αυτές ενθάρρυναν τους πολίτες να αγνοήσουν τις κυβερνητικές οδηγίες για τον κορωνοϊό, ήταν κατά των τεστ κορωνοϊού, επέκριναν τις επιχειρήσεις που επέβαλαν μέτρα προστασίας ή αναφέρονταν στον ιό της Κίνας ή της Γουχάν. 

Συνολικά, η πλατφόρμα επέβαλε κυρώσεις σε 34.605 επιχειρήσεις για απατηλή δραστηριότητα και απαγόρευσε 20.299 μέλη της που δεν τήρησαν τους όρους χρήσης πέρυσι. 

Το 2020 υποβλήθηκαν πάνω από 26 εκατομμύρια αξιολογήσεις συνολικά πέρυσι, από τις οποίες περισσότερες από 8 εκατομμύρια αφορούσαν ξενοδοχεία και 12 εκατομμύρια για εστιατόρια. Πάνω από τις μισές (54,1%) ήταν για εμπειρίες καταναλωτών στην Ευρώπη και 23,5% στη Βόρεια Αμερική. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Νότια Αφρική: Συνελήφθη ο «βαρόνος των ρινόκερων» για λαθρεμπόριο 964 κεράτων αξίας 14 εκατ. δολαρίων

Ο 83χρονος Τζον Χιουμ, πρώην κτηματομεσίτης και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου ιδιωτικού κοπαδιού ρινόκερων, συνελήφθη στη Νότια Αφρική κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο κεράτων
LIFO NEWSROOM
Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Διεθνή / Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά - Είπαν ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη
LIFO NEWSROOM
«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM