Κορωνοϊός: Εμβολιαστικά κέντρα στο ΠΑΜΑΚ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Κορωνοϊός: Εμβολιαστικά κέντρα σε ΠΑΜΑΚ και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Facebook Twitter
Πηγή: Getty Images.
0

Στη δημιουργία και λειτουργία έξι εμβολιαστικών κέντρων κατά του κορωνοϊού εντός των εγκαταστάσεών του προχώρησαν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ενώ εμβολιαστικό κέντρο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του και στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ). 

Στόχος είναι η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων φοιτητών και η διασφάλιση στον μέγιστο δυνατό βαθμό των συνθηκών της διά ζωής διδασκαλίας και λειτουργίας των τμημάτων.

Σύμφωνα με την αντιπρύτανη Φοιτητικών θεμάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Άννα Σπύρτου, «η απόφαση του ιδρύματος εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού και τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου». Θα μπορούν να εμβολιαστούν οι φοιτήτριες-ές αλλά και πάσης φύσεως προσωπικό του ιδρύματος.

Τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν στην Κοζάνη (Πανεπιστημιούπολη Κοίλα - Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας - Κτίριο Α' - Ισόγειο), στη Φλώρινα δύο εμβολιαστικά κέντρα: στη Γεωπονική Σχολή (Τέρμα Κοντοπούλου) και στη Σχολή Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών (3ο χλμ Εθνικής Οδού Φλώρινας-Νίκης), στην Καστοριά (Περιοχή Φούρκα), στην Πτολεμαΐδα (Περιοχή Κεπτσέ) και στα Γρεβενά (6ο χλμ Παλαιάς Ε.Ο. Γρεβενών Κοζάνης).

Όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να αποστείλουν έως την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου τα στοιχεία τους. Οι ώρες του εμβολιασμού είναι από 8:30 - 14:30.

Παράλληλα, εμβολιαστικό κέντρο έχει ήδη στηθεί στο ισόγειο του ΠΑΜΑΚ και συγκεκριμένα στο γραφείο του ιατρού εργασίας. Η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 29 του ίδιου μήνα. 

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποιώντας το σκεύασμα της Pfizer.

Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που επιθυμούν να εμβολιαστούν εντός του ΠΑΜΑΚ θα προγραμματιστούν τις επόμενες ημέρες, σε ώρες και εκεί από τις 8:30 έως τις 14:30.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και thesstoday.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναυάγιο Πύλου: Την ποινική δίωξη του αρχηγού του Λιμενικού ζητάει η Εισαγγελία

Ελλάδα / Ναυάγιο Πύλου: Άσκηση ποινικής δίωξης κατά του νυν αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και ανώτερων στελεχών της ηγεσίας του

Η ποινική δίωξη αφορά σε κακούργημα και αδικήματα, όπως η έκθεση κατά συρροή από παράλειψη με νομική υποχρέωση διάσωσης και κατάστασης προσώπων αβοήθητων
LIFO NEWSROOM
Στην iGEM Ioannina 2025 το χρυσό μετάλλιο του κορυφαίου παγκόσμιου διαγωνισμού συνθετικής βιολογίας

Ελλάδα / Χρυσό μετάλλιο σε Έλληνες φοιτητές που θέλουν να σώσουν τα πλατάνια

Η ομάδα iGEM Ioannina 2025 ξεχώρισε και διακρίθηκε για την καινοτόμο πρότασή συνθετικής βιολογίας που αφορά την αντιμετώπιση της εκτεταμένης νέκρωσης που απειλεί τα οικοσυστήματα της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

Ελλάδα / Τα μέτρα για την παράνομη οπλοκατοχή: «Τέρμα οι τοπικές μαφίες» είπε ο Χρυσοχοΐδης

Μόνιμα το «ελληνικό FBI» στην Κρήτη, τέλος οι μπαλωθιές σε γάμους και βαφτίσεις - «Δεν θα κάνουν κουμάντο οι νταήδες» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
LIFO NEWSROOM