Το Πακιστάν αναστέλλει τις πτήσεις προς Καμπούλ- Εκφοβισμός από τους Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Σταματούν τις πτήσεις οι Διεθνείς Πακιστανικές Αερογραμμές- Εκφοβισμός από τους Ταλιμπάν Facebook Twitter
AP
0

Οι Διεθνείς Πακιστανικές Αερογραμμές αναστέλλουν τις πτήσεις προς την Καμπούλ μετά από «ένοπλη» παρέμβασης των Ταλιμπάν.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού οι Ταλιμπάν διέταξαν την αεροπορική εταιρεία να μειώσει τις τιμές στα επίπεδα, που ήταν πριν από την πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η εταιρεία PIA ήταν ο μόνος ξένος αερομεταφορέας που εκτελούσε τακτικές πτήσεις από την Καμπούλ.

Τα εισιτήρια για την πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, πωλούνταν πλέον έως και 10 φορές υψηλότερα από την τιμή του Αυγούστου.

Το Υπουργείο Μεταφορών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν ανέφερε σε δήλωσή του, που επικαλείται το Reuters ότι τα εισιτήρια «πρέπει να προσαρμοστούν ώστε να ανταποκρίνονται στις συνθήκες ενός εισιτηρίου πριν από τη νίκη του Ισλαμικού Εμιράτου», δηλαδή στα 120-150 δολάρια.

Προέτρεψε δε, τους επιβάτες να αναφέρουν τυχόν παραβιάσεις αυτής της οδηγίας, η οποία απευθυνόταν επίσης στον αφγανικό αερομεταφορέα Kam Air.

Πρόσθεσε, δε ότι αν οι αεροπορικές εταιρείες δεν συμμορφωθούν, θα μπορούσαν να απαγορευτούν οι πτήσεις.

Αλλά ο εκπρόσωπος της PIA Αμπντουλάχ Χαν είπε ότι η εταιρεία έπρεπε να αντιμετωπίσει τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που έκαναν οι αξιωματούχοι στους κανονισμούς αλλά και τις άδειες πτήσης.

Το προσωπικό του αντιμετώπιζε επίσης εκφοβισμό, με τον εκπρόσωπό της εταιρείας να κρατείται υπό την απειλή όπλων για αρκετές ώρες, όπως σημείωσε ο Χαν.

Οι υπηρεσίες μεταξύ των δύο χωρών είναι αρκετά περιορισμένες από τότε που άρχισαν οι διεθνείς πτήσεις τον περασμένο μήνα μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων στα τέλη Αυγούστου.

Ο Χαν είπε ότι τα ασφάλιστρα είναι τόσο υψηλά, που είναι αδύνατο να πραγματοποιούνται τακτικές πτήσεις. Υπογράμμισε ακόμα, ότι η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας να επαναλάβει τις πτήσεις τσάρτερ στις 13 Σεπτεμβρίου είχε ληφθεί για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η τρομερή έλλειψη θέσεων σήμαινε εισιτήρια χωρίς επιστροφή, τα οποία πωλούνται έως και 1.200 δολάρια.

Ωστόσο, ορισμένοι επιβάτες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους με αυτή την απόφαση της PIA.

«Χρειαζόμαστε πολύ αυτές τις πτήσεις. Τα σύνορα είναι κλειστά. Αν και το αεροδρόμιο είναι κλειστό, είναι σαν να είμαστε όλοι σε ένα κλουβί» δήλωσε υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρείας στο Reuters.

Με πληροφορίες του BBC/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM
ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Διεθνή / ΕΕ: Το σχέδιο για νέο φόρο στις επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €50 εκατ - Στο στόχαστρο οι εισαγωγές από την Κίνα

Οι νέες δημοσιονομικές απαιτήσεις, όπως η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας, εντείνουν την ανάγκη για πιο φιλόδοξες λύσεις, υποστηρίζει η Κομισιόν
LIFO NEWSROOM
Μοντέlο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα της Balenciaga, αφήνοντας «άφωνες» Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ

Διεθνή / Μοντέλο με Πάρκινσον περπάτησε στην πασαρέλα του οίκου Balenciaga

Η 62χρονη Sonja Junoso από το Βερολίνο εμφανίστηκε στην πασαρέλα φορώντας ένα μακρύ καφέ παλτό πάνω από total black σύνολο και κέρδισε τον θαυμασμό των Νικόλ Κίντμαν και Άννα Γουίντουρ που βρίσκονταν στις πρώτες σειρές
LIFO NEWSROOM