Το Πακιστάν αναστέλλει τις πτήσεις προς Καμπούλ- Εκφοβισμός από τους Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Σταματούν τις πτήσεις οι Διεθνείς Πακιστανικές Αερογραμμές- Εκφοβισμός από τους Ταλιμπάν Facebook Twitter
AP
0

Οι Διεθνείς Πακιστανικές Αερογραμμές αναστέλλουν τις πτήσεις προς την Καμπούλ μετά από «ένοπλη» παρέμβασης των Ταλιμπάν.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού οι Ταλιμπάν διέταξαν την αεροπορική εταιρεία να μειώσει τις τιμές στα επίπεδα, που ήταν πριν από την πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η εταιρεία PIA ήταν ο μόνος ξένος αερομεταφορέας που εκτελούσε τακτικές πτήσεις από την Καμπούλ.

Τα εισιτήρια για την πρωτεύουσα του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, πωλούνταν πλέον έως και 10 φορές υψηλότερα από την τιμή του Αυγούστου.

Το Υπουργείο Μεταφορών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν ανέφερε σε δήλωσή του, που επικαλείται το Reuters ότι τα εισιτήρια «πρέπει να προσαρμοστούν ώστε να ανταποκρίνονται στις συνθήκες ενός εισιτηρίου πριν από τη νίκη του Ισλαμικού Εμιράτου», δηλαδή στα 120-150 δολάρια.

Προέτρεψε δε, τους επιβάτες να αναφέρουν τυχόν παραβιάσεις αυτής της οδηγίας, η οποία απευθυνόταν επίσης στον αφγανικό αερομεταφορέα Kam Air.

Πρόσθεσε, δε ότι αν οι αεροπορικές εταιρείες δεν συμμορφωθούν, θα μπορούσαν να απαγορευτούν οι πτήσεις.

Αλλά ο εκπρόσωπος της PIA Αμπντουλάχ Χαν είπε ότι η εταιρεία έπρεπε να αντιμετωπίσει τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που έκαναν οι αξιωματούχοι στους κανονισμούς αλλά και τις άδειες πτήσης.

Το προσωπικό του αντιμετώπιζε επίσης εκφοβισμό, με τον εκπρόσωπό της εταιρείας να κρατείται υπό την απειλή όπλων για αρκετές ώρες, όπως σημείωσε ο Χαν.

Οι υπηρεσίες μεταξύ των δύο χωρών είναι αρκετά περιορισμένες από τότε που άρχισαν οι διεθνείς πτήσεις τον περασμένο μήνα μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων στα τέλη Αυγούστου.

Ο Χαν είπε ότι τα ασφάλιστρα είναι τόσο υψηλά, που είναι αδύνατο να πραγματοποιούνται τακτικές πτήσεις. Υπογράμμισε ακόμα, ότι η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας να επαναλάβει τις πτήσεις τσάρτερ στις 13 Σεπτεμβρίου είχε ληφθεί για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η τρομερή έλλειψη θέσεων σήμαινε εισιτήρια χωρίς επιστροφή, τα οποία πωλούνται έως και 1.200 δολάρια.

Ωστόσο, ορισμένοι επιβάτες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους με αυτή την απόφαση της PIA.

«Χρειαζόμαστε πολύ αυτές τις πτήσεις. Τα σύνορα είναι κλειστά. Αν και το αεροδρόμιο είναι κλειστό, είναι σαν να είμαστε όλοι σε ένα κλουβί» δήλωσε υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρείας στο Reuters.

Με πληροφορίες του BBC/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM
Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM