Επίθεση με τόξο σε πόλη της Νορβηγίας με «πολλούς νεκρούς και τραυματίες» - Συνελήφθη ο δράστης

Επίθεση με τόξο σε πόλη της Νορβηγίας - Αναφορές για πολλούς νεκρούς και τραυματίες Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με τόξο και βέλη στο Κόνγκσμπεργκ της Νορβηγίας το βράδυ της Τετάρτης.

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες από τον νορβηγικό Τύπο, επιτέθηκε μέσα σε κατάστημα της αλυσίδας Coop, οπότε και άρχισε τις επιθέσεις αδιακρίτως.

Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας ενώ σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας της επαρχίας του Buskerud, Øyvind Aas ο ύποπτος συνελήφθη. 

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά και η ταυτότητα του δράστη. Ωστόσο η αστυνομία σε νεότερη ενημέρωσή της διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να δώσει ακόμα ακριβή αριθμό νεκρών και τραυματιών.

«Ο άνδρας συνελήφθη. Απ'ό,τι προκύπτει από την πληροφόρηση που έχουμε, το άτομο αυτό ενήργησε μόνο» ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας Oeyvind Aas στους δημοσιογράφους. 

«Δυστυχώς επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και δυστυχώς επίσης πολλοί νεκροί» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν λίγο πριν τις 18.30 το απόγευμα, τοπική ώρα (19.30 ώρα Ελλάδας).

Στο Twitter, η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι ένας άνδρας εμφανίστηκε οπλισμένος με τόξο και βέλη και στόχευε ανθρώπους.

Οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να μείνουν σπίτια τους. Αρκετές γειτονιές αποκλείστηκαν από την αστυνομία, με τα τηλεοπτικά πλάνα να δείχνουν μεγάλη ανάπτυξη ένοπλων αστυνομικών δυνάμεων και ασθενοφόρων. Ένα ελικόπτερο επίσης έχει αναπτυχθεί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε μια «μεγάλη περιοχή» της πόλης των 28.000 κατοίκων που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας. 


Η υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας ενημερώνεται για το συμβάν και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ανακοίνωσε το υπουργείο. 
 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Διεθνή / Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πέμπτη το Κίεβο και επιβεβαίωσε στον πρόεδρο Ζελένσκι την αδιαμφισβήτητη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία - 3 δισ. λίρες η ετήσια στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας προς την Ουκρανία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Διεθνή / «Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 2.000 συλλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες
NEWSROOM