Dubai Expo: Κάλυψαν τα «απόκρυφα» σημεία του 3D Δαβίδ - Για να μην σκανδαλιστεί το συντηρητικό κοινό

Dubai Expo: Κάλυψαν τα «απόκρυφα» σημεία του 3D Δαβίδ - Για να μην σκανδαλιστεί το συντηρητικό κοινό Facebook Twitter
Τα μάτια, μέρος του κορμού, αλλά και τα πόδια του Δαβίδ θα μπορούν να θαυμάσουν τελικά οι επισκέπτες του Dubai Expo - Πηγή φωτογραφίας: Instagram
0

Η επίδειξη της τελειότητας του ανδρικού κορμιού όπως την εμπνεύστηκε ο Μιχαήλ Άγγελος στον αριστουργηματικό Δαυίδ του, αποδείχτηκε τελικά υπερβολικά τολμηρή για τη φετινή Dubai Expo. 

Καθώς οι διοργανωτές προετοίμαζαν την εγκατάσταση του ακριβούς αντιγράφου σε 3D εκτύπωση του διάσημου Δαβίδ, προβληματίστηκαν εντόνως για το πώς θα παρουσιάσουν το αριστούργημα της Αναγεννησιακής γλυπτικής στους συντηρητικούς μουσουλμάνους επισκέπτες, σε μία χώρα όπου το γυμνό σε δημόσιο χώρο αποτελεί παραβίαση του νόμου. 


«Σκεφτήκαμε ακόμα και να φορέσουμε εσώρουχα στο γλυπτό» ανέφερε στη La Repubblica ένας από τους διοργανωτές. Υπήρχαν ακόμη και σκέψεις να μην εκτεθεί καν ο Δαβίδ, κάτι, ωστόσο, που δεν υλοποιήθηκε. «Καταλάβαμε πολύ αργά πως ήταν λάθος να φέρουμε το γλυπτό ενός γυμνού άνδρα στα Εμιράτα» ανέφερε η ίδια πηγή. 

Κάπως έτσι, οι αρμόδιοι βρήκαν στην αρχιτεκτονική του χώρου κάποια χρυσή τομή για να καλύψουν τη... σκανδαλιστική «γύμνια» του Δαβίδ. Το ύψος του «ψηφιακού διδύμου», όπως αποκαλούν τον 3D Δαβίδ οι δημιουργοί του, που φτάνει τα πέντε μέτρα διευκόλυνε τελικά την κατάσταση, αφού το άγαλμα θα εκτεθεί σε ένα οκτάγωνο κενό μεταξύ δύο ορόφων, με τα τα επίμαχα μέρη του να καλύπτονται από τα γύρω κομμάτια τσιμέντου. 


Κατασκευασμένο από ακρυλική ρητίνη και ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού, το γλυπτό ζυγίζει περί τα 550 κιλά - λιγότερο από το ένα δέκατο τού μαρμάρινου έργου που εκτιμάται πως είναι επτά και πλέον τόνων. 


Και παρότι ο Μιχαήλ Άγγελος πέρασε τρία χρόνια για την ολοκλήρωση του αριστουργήματός του, για τον Δαβίδ του 21ου αιώνα χρειάστηκαν μόλις τέσσερις μήνες. 

Ο ψηφιακός Δαβίδ θα είναι το κεντρικό έκθεμα του «Θεάτρου Μνήμης», μέρους του ιταλικού περιπτέρου στην Expo 2020 του Ντουμπάι -που για λόγους πανδημίας κορωνοϊού αναβλήθηκε πέρυσι για φέτος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Διεθνή / Ισραήλ: Πανεθνική απεργία σήμερα στη χώρα - Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

Οι οικογένειες των ομήρων καταγγέλλουν την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα αντί να συνάψει συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Επεισόδια σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα

Διεθνή / Σερβία: Βίαιες διαδηλώσεις για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα - Στις φλόγες τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος

Σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις συγκλονίζουν τη Σερβία από τον Νοέμβριο, μετά το δυστύχημα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Νόβι Σαντ, όπου σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

Διεθνή / Γάζα: «Βομβαρδίζουν μια συνοικία επί μέρες» - Σε εφαρμογή το σχέδιο του Ισραήλ για εκτοπισμό Παλαιστινίων 

«Εκτιμούμε ότι περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι παραμένουν στη συνοικία Ζεϊτούν, οι περισσότεροι χωρίς νερό και τρόφιμα», ανέφερε εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Διεθνή / Πώς άλλαξε η στάση Τραμπ μετά την Αλάσκα και γιατί ανησυχούν οι -χωρίς σχέδιο- Ευρωπαίοι

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει πλέον το δόγμα Πούτιν περί ειρήνης και όχι εκεχειρίας και αυτό προκαλεί ανησυχία στην Ευρώπη, που φοβάται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα πιέσει την Ουκρανία να συνθηκολογήσει
LIFO NEWSROOM