«Ελαττωματικός» ο ψηλότερος ουρανοξύστης της Νέας Υόρκης

‘Intolerable’ noise and stuck in the elevator for hours: NYC Billionaire Row condo board sues developers over 1,500 defects Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Διαμάχη εκατομμυρίων έχει ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη για έναν από τους ψηλότερους ουρανοξύστες κατοικιών, που αποτελεί πόλο έλξης για τους δισεκατομμυριούχους όλου του κόσμου.

Οι ένοικοι στο συγκρότημα διαμερισμάτων σε έναν από τους ψηλότερους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης μήνυσαν τους κατασκευαστές του κτιρίου, υποστηρίζοντας ότι τα «ελαττώματα» στον σχεδιασμού ευθύνονται για τις πλημμύρες, τους ανελκυστήρες που δεν δουλεύουν, τον «φρικτό και ενοχλητικό θόρυβο και τους κραδασμούς».

Οι δισεκατομμυριούχοι ένοικοι του πύργου μιλούν για πάνω από 1.500 δομικά και αρχιτεκτονικά λάθη, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις εγείρουν θέματα ασφάλειας.

Ο ουρανοξύστης 432 της Παρκ Αβενιου, ύψους 425 μέτρων, διαθέτει εκπληκτική θέα στο Σέντραλ Παρκ. Το συγκρότημα άνοιξε το 2015. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ραφαέλ Βινιόλι, και χωρίζεται σε τρία τμήματα.

Το συμβούλιο των ενοίκων διεκδικεί το ποσό των 250 εκατ. δολαρίων, μαζί με αποζημιώσεις, στη μήνυση που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Η πλευρά που εκπροσωπεί τους κατασκευαστές του κτιρίου υπερασπίστηκε την κατασκευή με μια δήλωση, χαρακτηρίζοντάς την ως «την κορυφαία κατοικία του Μανχάταν, που έχει εκπληκτικά καλή απόδοση».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM