The Activist: Το ριάλιτι για ακτιβιστές μετατρέπεται σε ντοκιμαντέρ, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

The Activist: Το ριάλιτι για ακτιβιστές μετατρέπεται σε ντοκιμαντέρ, μετά τις σφορές αντιδράσεις Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Το «The Activist», ένα ριάλιτι στο οποίο ακτιβιστές θα κοντράρονταν μεταξύ τους, θα αλλάξει δραματικά και θα γίνει ντοκιμαντέρ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε. 

Το σόου αναμενόταν να προβληθεί στις ΗΠΑ στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά όταν ανακοινώθηκαν οι πρώτες πληροφορίες προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις. Πολλοί έκαναν λόγο για διαστρέβλωση των πραγματικών αξιών του ακτιβισμού. 

Το CBS και οι παραγωγοί του ριάλιτι ζήτησαν συγγνώμη και ανακοίνωσαν ότι θα αλλάξει η δομή του, ενώ και η Πριγιάνκα Τσόπρα- μία από τους κριτές- απολογήθηκε για τη συμμετοχή της στην αρχική μορφή του σόου. 

Σε ανάρτησή της, η ηθοποιός ανέφερε ότι εισακούστηκαν οι αντιδράσεις. «Με συγκίνησε η δύναμη των φωνών σας την τελευταία εβδομάδα», επεσήμανε. «Το σόου έκανε λάθος και λυπάμαι που η συμμετοχή μου σε αυτό απογοήτευσε πολλούς από εσάς. Η πρόθεση ήταν πάντα να στραφεί η προσοχή στους ανθρώπους πίσω από τις ιδέες και να τονιστούν οι ενέργειες και ο αντίκτυπος των αγώνων που υποστηρίζουν ακούραστα», έγραψε μεταξύ άλλων. 

Πλέον, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, αντί για μία κόντρα ανάμεσα σε έξι ακτιβιστές- που θα κρίνονταν από τον τραγουδιστή Usher, την ηθοποιό Πριγιάνκα Τσόπρα και τη χορεύτρια Τζούλιαν Χαφ- το σόου θα είναι ένα ντοκιμαντέρ που θα αναδεικνύει την «ακούραστη δουλειά» των συμμετεχόντων.  

Το CBS και οι παραγωγοί Live Nation και Global Citizen σε κοινή ανακοίνωση αναγνώρισαν ότι η μορφή του σόου αποσπά την προσοχή από τη δουλειά των ακτιβιστών. 

«Το The Activist ήταν ένα σόου που σχεδιάστηκε για να δείξει σε ένα ευρύ κοινό το πάθος, τις πολλές ώρες και την εφευρετικότητα που αφιερώνουν οι ακτιβιστές για να αλλάξουν τον κόσμο, με την ελπίδα ότι θα εμπνεύσει άλλους να κάνουν το ίδιο», ανέφεραν στην κοινή ανακοίνωση. 

«Όμως, έγινε προφανές ότι η μορφή του σόου όπως ανακοινώθηκε αποσπά την προσοχή από τη ζωτικής σημασίας δουλειά που κάνουν αυτοί οι απίστευτοι ακτιβιστές στις κοινότητές τους κάθε ημέρα. Η προσπάθεια για παγκόσμια αλλαγή δεν είναι διαγωνισμός και απαιτεί παγκόσμια προσπάθεια», συνέχισαν και ανακοίνωσαν ότι αφαιρείται πλέον το στοιχείο του ανταγωνισμού και το σόου θα μετατραπεί σε ντοκιμαντέρ. Κάθε ένας από τους μετέχοντες ακτιβιστές θα πάρει χρηματικό ποσό που θα διατεθεί στην οργάνωση που θα επιλέξουν. 

«Ο ακτιβισμός επικεντρώνεται στη συνεργασία, όχι τον ανταγωνισμό. Απολογούμαστε στους ακτιβιστές, τους παρουσιαστές και την ευρύτερη κοινότητα ακτιβισμού. Το κάναμε λάθος», ανέφερε σε ανακοίνωση η Global Citizen. 

Πριν από την Πριγιάνκα Τσόπρα και η Τζούλιαν Χαφ με μακροσκελή ανάρτησή της στα social media αναγνώρισε ότι το ριάλιτι ήταν λάθος. Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι το σόου «έδειξε ασέβεια στους πολλούς ακτιβιστές που έχουν σκοτωθεί, έχουν δεχθεί επίθεση και έχουν αντιμετωπίσει πολλές προσβολές» στη μάχη που δίνουν για τον σκοπό τους. 

«Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ακτιβίστρια και συμφωνώ ολόψυχα ότι η κριτική πλευρά του σόου δεν πέτυχε τον στόχο και επιπλέον δεν έχω τα προσόντα να κάνω τον κριτή», έγραψε ακόμη. 

Με πληροφορίες από Guardian, BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM
Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM