ΗΠΑ: Δασκάλα κούρεψε 7χρονη χωρίς την άδειά των γονιών της- 1 εκατ. αποζημίωση ζητά ο πατέρας

ΗΠΑ: Πατέρας ζητά αποζημίωση 1εκατ. ευρώ- Δασκάλα κούρεψε την 7χρονη κόρη του χωρίς την άδειά του Facebook Twitter
Pixabay
0

Αγωγή κατά της σχολικής περιφέρειας και δύο δασκάλων κατέθεσε ο πατέρας μιας 7χρονης, στο Μίσιγκαν, που την κούρεψε δασκάλα χωρίς την άδεια των γονιών της.

Ο Jimmy Hoffmeyer ζητά αποζημίωση 1 εκατ. δολ ισχυριζόμενος ότι παραβιάστηκαν τα συνταγματικά δικαιώματα της κόρης του, που είναι μιγάδα.

Έρευνα από τη σχολική περιφέρεια κατέληξε τον Ιούλιο ότι, ενώ η δασκάλα είχε παραβιάσει τη πολιτική του σχολείου, δεν είχε ενεργήσει όμως, με φυλετική προκατάληψη.

Την επέπληξαν, αλλά της επέτρεψαν να κρατήσει τη δουλειά της στο Δημοτικό σχολείο του Ganiard στο Mount Pleasant.

Ο Jimmy Hoffmeyer είπε στον Associated Press τον περασμένο Απρίλιο ότι η κόρη του Jurnee επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο μια μέρα με τα μαλλιά της να είναι από τη μία πλευρά του κεφαλιού της.

Ένας συμμαθητής της, είχε κόψει τα μακριά σγουρά μαλλιά της Jurnee με ένα ψαλίδι, μέσα στο σχολικό λεωφορείο, είπε.

Δύο μέρες αργότερα, η Jurnee επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο με τα μαλλιά στην άλλη πλευρά του κεφαλιού της, παρά το γεγονός ότι οι γονείς της την είχαν πάει σε κομμωτήριο για να κάνει τα διαφορετικά μήκη λιγότερο εμφανή.

Ο κ. Hoffmeyer είπε ότι πίστευε ότι το είχε κάνει άλλο παιδί, αλλά η Jurnee του είπε ότι αυτή τη φορά ήταν ή δασκάλα.

Εκτός από την παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων του παιδιού, η αγωγή επικαλείται επίσης φυλετικές διακρίσεις, εθνοτικό εκφοβισμό, πρόκληση εκ προθέσεως συναισθηματικής δυσφορίας και επίθεσης.

Η περιφέρεια «απέτυχε να εκπαιδεύσει σωστά, να παρακολουθήσει, να κατευθύνει, να πειθαρχήσει και να επιβλέψει τους υπαλλήλους της και γνώριζε ή έπρεπε να γνωρίζει, ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετείχαν σε καταγγελίες για συμπεριφορά λόγω της ακατάλληλης εκπαίδευσης, των εθίμων, των διαδικασιών και των πολιτικών και της έλλειψης πειθαρχίας, που υπήρχε για τους εργαζόμενους», αναφέρει η μήνυση.

Δεν έχει ακόμη κατατεθεί επίσημη απάντηση από τους κατηγορούμενους.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM