ΗΠΑ: Έρευνες για ένα ουίσκι 5.800$ που δώρισε η Ιαπωνία στον πρώην ΥΠΕΞ Πομπέο

ΗΠΑ: Έρευνες για ένα ουίσκι 5.800$ που δώρισε η Ιαπωνία στον πρώην ΥΠΕΞ Πομπέο Facebook Twitter
0

H αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να μάθει τι συνέβη με ένα μπουκάλι ουίσκι αξίας 5.800 δολαρίων που πρόσφερε η Ιαπωνία στον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και το οποίο φαίνεται να έχει εξαφανιστεί, ανέφεραν χθες Τετάρτη η εφημερίδα New York Times.

Ιάπωνες αξιωματούχοι προσέφεραν το μπουκάλι ουίσκι στον Πομπέο στις 24 Ιουνίου 2019, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επισημαίνει ότι την περίοδο εκείνη ο Αμερικανός υπουργός πραγματοποιούσε επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία και δεν είναι ξεκάθαρο αν έλαβε ο ίδιος το δώρο.

Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν το δικαίωμα να κρατήσουν τα δώρα που τους δίνονται εφόσον η αξία τους είναι μικρότερη των 390 δολαρίων, όμως εφόσον επιθυμούν να κρατήσουν δώρα μεγαλύτερης αξίας, θα πρέπει να καταβάλουν τα χρήματα για να τα αγοράσουν.

Η New York Times, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε ποτέ τα χρήματα για το μπουκάλι ουίσκι που λείπει. Η εφημερίδα προσθέτει ότι είναι ασυνήθιστο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ανακοινώνει δημοσίως ότι αγνοείται η τύχη ενός αντικειμένου.

Δικηγόρος του Πομπέο δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν γνωρίζει τίποτα για το μπουκάλι ουίσκι.

Με πληροφορίες από New York Times, AFP και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Διεθνή / Eurostar: Επανεκκίνηση δρομολογίων - Εγκλωβισμένοι οι επιβάτες στους συρμούς για τουλάχιστον έξι ώρες

Η Eurostar ανέφερε ότι σκοπεύει να εκτελέσει όλα τα δρομολόγιά της σήμερα, Τετάρτη, προειδοποιώντας ωστόσο πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις, ίσως και ακυρώσεις
THE LIFO TEAM
EUROSTAR ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΧΑΟΣ

Διεθνή / «Μιλάμε για χάος»: Επιβάτες περιγράφουν τι συνέβη μετά τη διακοπή των δρομολογίων της Eurostar μέσω Μάγχης

Μεγάλη αναστάτωση σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Λονδίνο, στο Παρίσι και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, δύο μέρες πριν από την Πρωτοχρονιά
THE LIFO TEAM