ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Η Porsche θέλει να «ανταγωνιστεί» τον Τζεφ Μπέζος και τον Έλον Μασκ στο Διάστημα

The Porsche dynasty is taking on Jeff Bezos and Elon Musk in space Facebook Twitter
pixabay
0

Η Porsche θα επενδύσει και εκείνη στη διαστημική βιομηχανία για την ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει στο γερμανικό startup Isar Aerospace, που ανταγωνίζεται την Blue Origin του Τζεφ Μπέζος και την SpaceX του Ίλον Μασκ, στην παραγωγή πυραύλων και τις υπηρεσίες εκτόξευσης δορυφόρων.

Αν και οι Blue Origin και SpaceX υποστηρίζονται από δισεκατομμυριούχους και ήδη ασχολούνται με μη επανδρωμένες διαστημικές αποστολές, η Isar Aerospace πιστεύει ότι μπορεί να τις ανταγωνιστεί.

Η Isar Aerospace σχεδιάζει την πρώτη της δοκιμαστική πτήση για το επόμενο έτος. Η Porsche SE θα επενδύσει παράλληλα και στην εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων HV Capital και στην ελβετική τράπεζα Lombard Odier για να εισφέρει 75 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία, στο πλαίσιο της συνολικής χρηματοδότησης ύψους 165 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η οικονομικά αποδοτική και ευέλικτη πρόσβαση στο διάστημα θα αποτελέσει παράγοντα καινοτομίας σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας. Με την Isar Aerospace, επενδύουμε σε μια εταιρεία που έχει πολλές πιθανότητες να καθιερωθεί ως κορυφαίος Ευρωπαίος κατασκευαστής οχημάτων εκτόξευσης», δήλωσε ο Λούτζ Μέσκε στέλεχος της Porsche SE.

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM