Υπόθεση Γιακουμάκη: Την ενοχή των κατηγορούμενων ζήτησε η Εισαγγελέας

Υπόθεση Γιακουμάκη: Την ενοχή των κατηγορούμενων ζήτησε η Εισαγγελέας Facebook Twitter
Η δίκη ξεκίνησε και πάλι σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων - Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Την ίδια ποινή που είχε επιβληθεί πρωτόδικα, δηλαδή την ενοχή των οκτώ κατηγορούμενων σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ζήτησε η εισαγγελέας του τριμελούς Πλημμελειοδικείου για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.


Η δίκη ξεκίνησε και πάλι σήμερα ενώ αύριο συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. 
 

«Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για έντεκα περιστατικά για το 2013, το 2014 και το 2015. Ο Γιακουμάκης διέμενε στην αρχή με συντοπίτες του,  ήταν ήσυχο και ευγενικό παιδί. Οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει κλειστή ομάδα και λειτουργούσαν σαν συμμορία, την αποκαλούσαν η ομάδα των Κρητικών. Συμπεριφέρονταν βίαια κατά του Γιακουμάκη. Απέκρυπτε τη συμπεριφορά τους γιατί φοβόταν ότι θα γίνει η συμπεριφορά τους πιο έντονη και επιθετική», είπε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Epirus Online. 

Η ίδια συνέχισε: «Δεν αναλογίστηκαν έστω και τόσα χρόνια μετά μήπως συνέβαλαν στον θάνατο του, δεν ζήτησαν συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσαν, μόνο αυτοί συνεχίζουν να θεωρούν την συμπεριφορά αυτή πλάκα και πειράγματα. Μόνο κάποιοι φίλοι τους… Είπαν ότι ταλαιπωρήθηκαν κιόλας που τους κάλεσαν μάρτυρες στην υπόθεση. Θα ήθελα να ήταν εδώ οι κατηγορούμενοι και να τους ρωτήσω πως θα ένιωθαν αν ήταν αυτοί θύματα; Είναι προσβολή της ανθρώπινης αξίας που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα. Και το θύμα τα εκλάμβανε ως πλάκα. Όχι!  Ζούσε σε καθεστώς φόβου! Είχε έντονο φόβο για τους τελειόφοιτους της προηγούμενης χρονιάς και τον βασάνιζαν με τη συμπεριφορά τους. Ισχυρίζονται ότι θα είχε αντιδράσει αν δεν τα εκλάμβανε ως πλάκα, να ενταχθεί στην ομάδα. Όμως είχε αρχές και δεν ήθελε . Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε; Σε ποιον;  Όταν, είχε διαμαρτυρηθεί μια ανήλικη που συγκατοικούσε με μια μεγάλη γυναίκα; Αντί να ψάξουν την έβγαλαν παράξενη ….τη σπουδάστρια την χαρακτήρισαν άτομο με ψυχολογικά προβλήματα και προσπάθησαν να την διώξουν. Θα είχε ολοκληρωθεί η αποπομπή της εάν δεν είχαν αντιδράσει οι γονείς της, τους όποιους και ενημέρωσε. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε αξίες. Ντρεπόταν για τους κατηγορούμενους συντοπίτες του. Σας αναφέρω τα λόγια του πατέρα του Βαγγέλη», είπε.

Με πληροφορίες από Epirus Online 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM