Επίθεση Μπολσονάρου σε δημοσιογράφο που του υπενθύμισε να φορά μάσκα: «Βούλωσε το στόμα σου! Είσαι ελεεινή!» [ΒΙΝΤΕΟ]

Επίθεση Μπολσονάρου σε δημοσιογράφο: «Βούλωσε το στόμα σου! Είσαι ελεεινός!» [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
EPA
0

Έξαλλος ο Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου επιτέθηκε λεκτικά σε δημοσιογράφο, που επέμεινε να του υπενθυμίζει να φορέσει τη μάσκα του.

«Βούλωσε το στόμα σου! Είσαι ελεεινή! Κάνεις άθλια δημοσιογραφία, η οποία δεν βοηθά καθόλου. Καταστρέφεις τη βραζιλιάνικη οικογένεια, καταστρέφεις τη βραζιλιάνικη θρησκεία!» είπε ο Μπολσονάρου σε δημοσιογράφο μετά από μια στρατιωτική τελετή στο Γκουαραϊγκουέτα, στην πολιτεία του Σάο Πάολο.

Η δημοσιογράφος από την τηλεόραση της Vanguarda, σταθμός που ανήκει στο δίκτυο Globo, υπενθύμισε στον ακροδεξιό πρόεδρο και πρώην αξιωματικό του στρατού ότι του έχει επιβληθεί πρόστιμο σε πολλές πολιτείες, επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα κατά τη διάρκεια συναντήσεων με τους υποστηρικτές του.

Όταν η δημοσιογράφος επεσήμανε ότι ο Μπολσονάρου είχε φτάσει στην τελετή χωρίς μάσκα στο πρόσωπο, εκείνος της είπε «Θα φτάσω όπως θέλω, όταν θέλω. Φροντίζω μόνος μου για τη ζωή μου».

Αμέσως μετά, έβγαλε τη μαύρη μάσκα που φορούσε εκείνη τη στιγμή, και δήλωσε: «Τώρα μπορείς να το βάλεις στο Jornal Nacional (το δημοφιλές νυχτερινό newscast του Globo): Δεν φοράω μάσκα στο Γκουαραϊγκουέτα. Είσαι ικανοποιημένη τώρα;».

Από τότε που ανέβηκε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2019, ο Μπολσονάρου επιτίθεται επανειλημμένα σε δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης.

Τη Δευτέρα, συνέχισε την ίδια τακτική λέγοντας ότι «η Globo είναι μία άθλια εφημερίδα. Είσαι άθλια. Αν βλέπεις τη Globo, έχεις παραπληροφόρηση. Θα πρέπει να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου που κάνεις τόσο κακή δουλειά», είπε .

Ο Όμιλος Globo αντέδρασε άμεσα αναφέροντας σε δήλωσή του ότι «Ο πρόεδρος δεν θα παρεμποδίσει το έργο του Τύπου στη Βραζιλία φωνάζοντας ή με κινήσεις μισαλλοδοξίας».

Ο Μπολσονάρο κινήθηκε επίσης εναντίον του CNN Brazil, κατηγορώντας το δίκτυο ότι «επαίνεσε» διαδηλώσεις, από την συγκέντρωση πλήθους την περασμένη Κυριακή κατά της κυβέρνησης για την πανδημία του κορωνοϊού. Πάνω από 500.000 θάνατοι έχουν ήδη καταγραφεί στη χώρα.

Ο Μπολσονάρου έχει αντιταχθεί σε οποιαδήποτε μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης ή απομόνωσης από την αρχή της πανδημίας και έχει αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και τη χρησιμότητα των μασκών, ενώ προωθεί φάρμακα που δεν έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση του ιού.

«Όσο είμαι εγώ πρόεδρος, θα πολεμήσουμε ώστε οι πολίτες να έχουν (τα κατάλληλα) όπλα και να μην είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες», είπε την περασμένη Πέμπτη σε εβδομαδιαίο ζωντανό πρόγραμμα.

Mε πληροφορίες του AFP/France24

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Διεθνή / To μοναδικό παιδί της Παλαιστίνιας γιατρού που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ιταλία για να υποβληθεί σε επέμβαση

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί μόλις δοθούν οι αναγκαίες άδειες και πως ο Αδάμ θα μεταφερθεί στην Ιταλία συνοδευόμενος από την θεία του και τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM
ΓΑΖΑ ΧΑΜΑΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ισραήλ «αψηφά τις διεθνείς εκκλήσεις»: Γιατί η αμερικανική πρόταση για τη Γάζα «δεν ικανοποιεί τη Χαμάς»

Παράλληλα με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ έχει επιταχύνει την επέκταση των ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη
LIFO NEWSROOM