Συναγερμός για τουρκικά αλιευτικά νότια της Γαύδου

Επιφυλακή για τουρκικά αλιευτικά νότια της Γαύδου Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές καθώς στολίσκος από τουρκικά ψαράδικα βρίσκεται στην ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη νότια της Γαύδου.

Την παραβίαση διαχειρίστηκε το Λιμενικό Σώμα παρά το γεγονός ότι τέθηκε σε επιφυλακή και το Πολεμικό Ναυτικό. Όπως μεταδίδει το Mega πρόκειται για την πρώτη φορά που τουρκικά αλιευτικά φθάνουν τόσο δυτικά στα νότια της Κρήτης και μάλιστα εντός αιγιαλίτιδας ζώνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν από την Αττάλεια και το Τσεσμέ και κατευθύνονται προς τη Μάλτα.

Αρμόδιοι παράγοντες από το υπουργείο Ναυτιλίας, ανέφεραν στον ΣΚΑΪ ότι τέτοιες κινήσεις γίνονται κάθε χρόνο, με τουρκικά αλιευτικά να ταξιδεύουν προς τη Μάλτα για να ψαρέψουν τόνο. Καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα αντίξοες τα σκάφη που δεν μπόρεσαν να διασχίσουν τις Κυκλάδες και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς Μάλτα, ζήτησαν άδεια από τις αρμόδιες αρχές για να σταματήσουν νότια της Κρήτης. Στο εν λόγω σημείο φαίνεται ότι θα παραμείνουν τουλάχιστον έως το Σάββατο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, σχολίασε ότι τέτοιου τύπου κινήσεις και παραβιάσεις απαντώνται κατά πάγια πρακτική με διαμαρτυρία στην τουρκική πλευρά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΣΕΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

Ελλάδα / Γιάννης Παναγόπουλος: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης» – Τι έδειξε η έρευνα για τις εταιρείες «οχήματα»

Ο Γιάννης Παναγόπουλος και έξι πρόσωπα που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ή νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών, φέρονται σύμφωνα με την έρευνα, να υπεξαίρεσαν δύο εκατομμύρια ευρώ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΙΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΤΟ

Ελλάδα / Υπόθεση κατασκοπείας: Πώς έφτασε η ΕΥΠ στα ίχνη του αξιωματικού - Έδινε πληροφορίες για ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Ο αξιωματικός που υπηρετούσε σε θέση ευθύνης, κατηγορείται ότι συνειδητά μετέδιδε σε τρίτους άκρως απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες, που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια
THE LIFO TEAM