Νέα Υόρκη: Τέλος η μάσκα για τους εμβολιασμένους σε πολλούς δημόσιους χώρους

Περαστικοί με μάσκες Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η χρήση μάσκας σε πολλούς δημόσιους χώρους δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στη Νέα Υόρκη, για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για τον κορωνοϊό.

 

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανακοίνωσε πως η πολιτεία υιοθετεί πλέον την οδηγία που εξέδωσαν την προηγούμενη εβδομάδα τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόσληψη Ασθενειών (CDC).

 

Σύμφωνα με αυτή την οδηγία, οι πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα σε πολλούς εξωτερικούς χώρους αλλά και σε αρκετούς εσωτερικούς χώρους. Πάντως, τα CDC συνιστούν οι εμβολιασμένοι να συνεχίσουν να φορούν μάσκα σε αεροπλάνα, τρένα, αεροδρόμια, αλλά και σε νοσοκομεία και ιατρεία μεταξύ άλλων.

 

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα», δήλωσε ο Άντριου Κουόμο. Οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές για στους εμβολιασμένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σχολεία και κάποιους άλλους δημόσιους χώρους, συμπλήρωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

 

Τέλος, ο Κουόμο δήλωσε ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τους δικούς τους κανόνες για τη χρήση μάσκας από πελάτες ή άλλους επισκέπτες.

 

Με πληροφορίες από Reuters

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια από τις χώρες για να παραμείνουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Διεθνή / Bloomberg: Ο Τραμπ ζητά 1 δισ. δολάρια για μια μόνιμη θέση στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του

Οι επικριτές ανησυχούν ότι ο Τραμπ επιχειρεί να δημιουργήσει μια εναλλακτική ή ανταγωνιστική δομή προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τον οποίο έχει επικρίνει εδώ και χρόνια
THE LIFO TEAM
Παραδοχή Χαμενεΐ: Χιλιάδες νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν, κάποιοι πέθαναν με απάνθρωπο τρόπο

Διεθνή / Παραδοχή Χαμενεΐ: Χιλιάδες νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν, κάποιοι πέθαναν με απάνθρωπο τρόπο

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι σκοτώθηκαν χιλιάδες πολίτες - «Με τη βοήθεια του Θεού, το ιρανικό έθνος πρέπει να σπάσει τη ραχοκοκαλιά των στασιαστών»
THE LIFO TEAM