Τυνησία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε την γυναίκα του - Τον είχε καταγγείλει για σωματική βία

Τυνησία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε την γυναίκα του - Τον είχε καταγγείλει για σωματική βία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EPA
0

Κατακραυγή προκάλεσε η δολοφονία μιας γυναίκας στην Τυνησία από τον αστυνομικό σύζυγό της, με ΜΚΟ να προειδοποιούν για τον κίνδυνο αύξησης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στην καραντίνα.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε πέντε φορές με το υπηρεσιακό όπλο του εναντίον της γυναίκας του, Ρίφκα Σέρνι, έπειτα από διαπληκτισμό που είχαν, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος τύπου του δικαστηρίου του Κεφ, Μοχάμεντ Φάουζι Νταούντι.

Δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία της, η γυναίκα είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για άσκηση σωματικής βίας, όμως δεν ζήτησε να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του, όταν εμφανίστηκαν μαζί ενώπιον του εισαγγελέα, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Moussawet, η Ρίφκα απέσυρε την καταγγελία της έπειτα από πίεση της οικογένειας. Ο αστυνομικός συνελήφθη και η δικαιοσύνη ξεκίνησε μια έρευνα, σύμφωνα με τον Νταούντι.

Το υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων ανέφερε πως ελπίζει ότι «αυτό το περιστατικό θα ενεργοποιήσει την εφαρμογή του νόμου» του 2017 για τη βία κατά των γυναικών, που προβλέπει τη νομική στήριξη στα θύματα.

Η δολοφονία προκάλεσε την οργή πολλών χρηστών του διαδικτύου στην Τυνησία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί ανέβασαν φωτογραφίες της Ρίφκα, που δεν είχε συμπληρώσει τα 30 της χρόνια. Τυνησιακές ΜΚΟ καταδίκασαν ένα «ειδεχθές έγκλημα».

Σε δελτίο τύπου, η Οργάνωση Δημοκρατικών Γυναικών (ATFD) απηύθυνε κάλεσμα για εκστρατεία κατά της βίας σε βάρος των γυναικών, υπό το σύνθημα «η βία σκοτώνει, όπως η πανδημία».

Η οργάνωση Moussawet προειδοποιεί για τον κίνδυνο μιας αύξησης των περιστατικών βίας, την ώρα που η Τυνησία βρίσκεται σε λοκντάουν από την Κυριακή και για μία εβδομάδα. Για την ATFD, «η Ρίφκα είναι θύμα ενός Κράτους που δεν εφαρμόζει τον νόμο».

Το 2017, το κοινοβούλιο είχε υιοθετήσει έναν φιλόδοξο νόμο, που διεύρυνε σημαντικά το πεδίο των περιστατικών βίας που τιμωρούνται και επιβεβαίωνε τη θέση της Τυνησίας ως πρωτοπόρο στο θέμα των δικαιωμάτων των γυναικών στην περιοχή. Όμως, το κείμενο αυτό εφαρμόστηκε ελάχιστα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκθεση-καμπανάκι: Αυξάνονται οι θάνατοι εφήβων και νέων από αυτοκτονίες, ουσίες και ασθένειες

Διεθνή / Έκθεση-καμπανάκι: Αυξάνονται οι θάνατοι εφήβων και νέων από αυτοκτονίες, ουσίες και ασθένειες

Η έρευνα, που βασίστηκε σε πάνω από 300.000 πηγές δεδομένων, καταγράφει ανησυχητικές τάσεις: οι θάνατοι νέων αυξάνονται, ενώ οι χρόνιες παθήσεις και τα ψυχικά νοσήματα επιδεινώνονται
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για αντίποινα σχετικά με την απειλή του Τραμπ για δασμούς 100%

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για αντίποινα μετά την απειλή του Τραμπ για δασμούς 100%

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμείνουν στον λάθος δρόμο, η Κίνα θα λάβει αποφασιστικά μέτρα για να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της», δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Ιαν Γουότκινς: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του παιδεραστή πρώην τραγουδιστή των Lostrpophets στη φυλακή

Διεθνή / Ίαν Γουότκινς: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του παιδεραστή πρώην τραγουδιστή των Lostrpophets στη φυλακή

Ο 48χρονος, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή σε βρετανική φυλακή για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών, εντοπίστηκε με σοβαρά τραύματα και υπέκυψε επί τόπου
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη Νότια Καρολίνα - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες

Διεθνή / ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη Νότια Καρολίνα - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες

«Πολλοί τραυματίες και αυτόπτες μάρτυρες έτρεξαν προς κοντινές επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες για να βρουν καταφύγιο από τους πυροβολισμούς», ανέφερε το Γραφείο του Σερίφη
LIFO NEWSROOM
Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Διεθνή / Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσφέρει νομιμότητα, αφήγημα και συνοχή στη νέα ευρωπαϊκή δεξιά, ενώ γύρω του έχει ήδη στηθεί ένα δίκτυο χρηματοδοτών και δεξαμενών σκέψης που συνθέτουν μια «Maga internationale»
LIFO NEWSROOM
Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Διεθνή / Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Οι ΗΠΑ και η Φινλανδία ανακοίνωσαν κοινό σχέδιο για την κατασκευή 11 παγοθραυστικών, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και των συμφερόντων στην Αρκτική, σε μια περίοδο γεωπολιτικής έντασης
LIFO NEWSROOM