Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς αγοράζει χωράφια στις ΗΠΑ; Οι θεωρίες συνωμοσίες και η πραγματικότητα

Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς αγοράζει αγροτικές εκτάσεις- Οι θεωρίες συνωμοσίες και η πραγματικότητα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Μπιλ Γκέιτς αυξάνει τις αγροτικές εκτάσεις που περιλαμβάνει η περιουσία του. Και όπως συμβαίνει με ό,τι ασχολείται ο συνιδρυτής του Microsoft, η κίνηση αυτή έχει τροφοδοτήσει και θεωρίες συνωμοσίας.

 

Τον Ιανουάριο το αμερικανικό περιοδικό The Land Report αποκάλυψε ότι ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς έχουν ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια σε αγροτική γη στις ΗΠΑ και η αξία των σχετικών περιουσιακών στοιχείων τους ξεπερνά τα 690 δισεκατομμύρια δολάρια.



Στην κορυφή της λίστας με τους 100 μεγαλύτερους γαιοκτήμονες των ΗΠΑ- που συντάσσει κάθε χρόνο το περιοδικό- είναι ο πρόεδρος της Liberty Media, Τζον Μαλόουν. Ο Τζεφ Μπέζος βρίσκεται στην 25η θέση και ο Γκέιτς στην 49η, αλλά καταγράφει γρήγορη «άνοδο».

 

Ο Γκέιτς έχει τεράστιες εκτάσεις στο Ιλινόις, την Αϊόβα, τη Λουιζιάνα, την Καλιφόρνια και περίπου δέκα ακόμη πολιτείες. Το περιοδικά εκτιμά ότι έχει στην κατοχή του τουλάχιστον 242.000 έικρ στις ΗΠΑ, με τις μεγαλύτερες εκτάσεις σε Λουιζιάνα, (69.071), Άρκανσας (47.927) και Αριζόνα (25.750).

 

Όπως συμβαίνει σε οτιδήποτε αναφέρεται το όνομά του, υπάρχουν και οι θεωρίες συνωμοσίας. Κάποιοι λένε ότι αγοράζει εκτάσεις για φουτουριστικά πειράματα στις αστικές κατοικίες ή για τη δημιουργία νέων τροφίμων.

 

Ο πραγματικός λόγος είναι ίσως πιο πεζός. Είναι μια καλή επένδυση, χωρίς διακυμάνσεις, που δεν συνδέεται στενά με τα χρηματιστήρια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωριστικού κινδύνου.

 

«Η γη είναι ελκυστική επένδυση εδώ και πολλά χρόνια, με αξιόπιστες αποδόσεις για τους επενδυτές και τους ιδιοκτήτες μακροπρόθεσμα, εστιάζοντας κυρίως στη παροχή τροφίμων, ινών και καυσίμων σε έναν κόσμο που πεινά για πόρους», δήλωσε η Έμιλι Νόρτον, διευθύντρια της εταιρείας ακινήτων Savills.

 

Όταν ρωτήθηκε σε συζήτηση στο Reddit γιατί αγοράζει τόσες πολλές εκτάσεις αγροτικής γης, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη απάντησε ότι τα βασικά κίνητρα είναι η επιστήμη των σπόρων και η ανάπτυξη βιοκαυσίμων.

 

«Ο αγροτικός τομέας είναι σημαντικός. Με πιο παραγωγικούς σπόρους μπορούμε να αποφύγουμε την αποψίλωση των δασών και να βοηθήσουμε την Αφρική να αντιμετωπίσει την κλιματική δυσκολία που ήδη αντιμετωπίζει. Δεν είναι σαφές πόσο φτηνά μπορεί να είναι τα βιοκαύσιμα, αλλά αν τα κρατήσουμε φτηνά αυτό μπορεί να λύσει το ζήτημα των εκπομπών από αεροπλάνα και φορτηγά», επεσήμανε ο Γκέιτς. Σημείωσε πάντως ότι η απόφαση ήταν της επενδυτικής εταιρείας του.



Με πληροφορίες από DW

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM
ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ ΜΑΡΓΚΟΤ ΡΟΜΠΙ

Διεθνή / Ανεμοδαρμένα Ύψη: Η σκηνοθέτης μετάνιωσε που δεν έδειξε τις «εξαιρετικά τριχωτές μασχάλες» της Μάργκοτ Ρόμπι

Η Έμεραλντ Φένελ αποκάλυψε ότι γυρίστηκε μια σκηνή με ιστορική ακρίβεια, που τόνιζε την έλλειψη ξυραφιών της Κάθι, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό μοντάζ
THE LIFO TEAM
CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Διεθνή / CNN: Ιρανοί χάκερ στοχοποιούν εταιρείες αεροπορίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου σε επιχείρηση κατασκοπείας

Η παραβίαση τέτοιων εταιρειών θα μπορούσε να δώσει στο Ιράν τη δυνατότητα να παρακολουθεί πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή ή να αποκτά εικόνα για τις κινήσεις και τις στρατηγικές των αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Διεθνή / Τραμπ: «Η εκδίκησή μας είναι θέμα χρόνου» - Θαυμαστής του Σουλεϊμανί σχεδίαζε να σκοτώσει την κόρη του

Ο Μοχάμαντ Μπακέρ Σαάντ Νταούντ Αλ-Σαάντι, ο οποίος εκδόθηκε στις ΗΠΑ για σχέδια εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ορκίστηκε να εκδικηθεί τον Σουλεϊμανί σκοτώνοντας την Ιβάνκα Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η Μυστική Υπηρεσία δεν θα την προστατεύσει
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει πολύ σύντομα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να καταγράφουν πρόοδο, χωρίς ωστόσο να έχει επιτευχθεί ακόμη οριστική συμφωνία
THE LIFO TEAM