Ολυμπιακοί Αγώνες: Το 70% των Ιαπώνων λέει ότι δεν πρέπει να διεξαχθούν

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το 70% λέει πως δεν πρέπει να διεξαχθούν Facebook Twitter
0

Η αβεβαιότητα σχετικά με την ετοιμότητα της Ιαπωνίας να φιλοξενήσει τους εφετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες συνεχίζει να αυξάνεται στην χώρα, όσο πλησιάζει η έναρξη του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Kyodo News, το 72% των κατοίκων της Ιαπωνίας απάντησε ότι οι Αγώνες «δεν πρέπει να διεξαχθούν», ενώ διαπιστώθηκε ότι το 39,2% εκτιμά ότι το αθλητικό ραντεβού θα πρέπει να ακυρωθεί και το 32,8% ότι θα πρέπει να αναβληθεί για ακόμη μία φορά. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 92,6% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αισθάνονταν «ανήσυχοι» για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού.

Την Παρασκευή (9/4), το Associated Press ανέφερε ότι η Ιαπωνία θα αυξήσει το επίπεδο συναγερμού COVID-19 στην ιαπωνική πρωτεύουσα και θα εφαρμόσει αυστηρότερα πρωτόκολλα που θα βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης μιας μετάλλαξης που είναι πιο μεταδοτική.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα θα διαρκέσουν έως τις 11 Μαΐου και επιτρέπουν στον κυβερνήτη της πόλης να μειώσει τις ώρες λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων. Παράλληλα θα επιβάλλονται ποινές σε όσους παραβιάζουν την τάξη, ενώ θα ανταμείβονται όσοι ακολουθούν τους κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, λιγότερο από το ένα τοις εκατό των ανθρώπων στην Ιαπωνία έχει εμβολιαστεί. Από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν καταγραφεί λιγότερα από μισό εκατομμύριο κρούσματα και 9.400 θάνατοι. Ωστόσο, σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και την Κυριακή (11/4) η χώρα κατέγραψε 2.762.
 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «έσπασε» το αρνητικό ρεκόρ σκοράροντας το νικητήριο γκολ της Πορτογαλίας απέναντι στη Γερμανία

Αθλητισμός / Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «έσπασε» το αρνητικό ρεκόρ σκοράροντας το νικητήριο γκολ της Πορτογαλίας απέναντι στη Γερμανία

Με γκολ στο 137ο του διεθνές παιχνίδι, ο 40χρονος Ρονάλντο χάρισε στην Πορτογαλία την πρώτη της νίκη επί της Γερμανίας μετά από 25 χρόνια
LIFO NEWSROOM