Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επειδή έβηξε σκόπιμα πάνω σε καρκινοπαθή εν μέσω πανδημίας

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επειδή έβηξε σκόπιμα πάνω σε καρκινοπαθή εν μέσω πανδημίας Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα στη Φλόριντα, η οποία παραδέχθηκε ότι απείλησε και έβηξε σκόπιμα πάνω σε μια άλλη γυναίκα εν μέσω πανδημίας με το βίντεο να γίνεται viral, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών.

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται δικαστικά έγγραφα, η Debra Hunter θα τελεί σε καθεστώς επιτήρησης για έξι μήνες ενώ καλείται να συμμετέχει σε αξιολόγηση ψυχικής υγείας μαζί με διαχείριση θυμού, ανέφερε το Associated Press.

Στην 53χρονη δόθηκε επίσης εντολή να καλύψει το κόστος των προηγούμενων τεστ για Covid-19 του θύματος και να πληρώσει πρόστιμο 500 δολαρίων. 

Τον περασμένο Ιούνιο, η Hunter ενεπλάκη στο επίμαχο περιστατικό, που έλαβε χώρα σε υποκατάστημα της αλυσίδας Pier 1 Imports, όπου έβηξε πάνω στην Heather Sprague, η οποία έκανε εκεί τις αγορές της και τραβούσε βίντεο τον καβγά της 54χρονης με υπαλλήλους του μαγαζιού. 

Η Heather Sprague δήλωσε αργότερα καρκινοπαθής με όγκο στον εγκέφαλο και είπε ότι ήταν μια από τις σπάνιες εξόδους της στη διάρκεια της πανδημίας επειδή οι θεραπείες της είχαν ως αποτέλεσμα της ανοσοκαταστολή της. 

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε, η Hunter φαίνεται να γίνεται εριστική με τους υπαλλήλους πριν στραφεί προς το μέρος της Sprague και κάνει μια άσεμνη χειρονομία. «Νομίζω θα έρθω πραγματικά κοντά σου και θα βήξω πάνω σου τότε. Πώς σου φαίνεται αυτό;», ακούγεται να λέει. 

Το περιστατικό προκάλεσε σάλο μετατρέποντας την 54χρονη σε παρία, σύμφωνα τρισέλιδη επιστολή της μητέρας τριών παιδιών στην δικαστή, όπου επιχειρούσε να δικαιολογήσει την πράξη της. 

«Η κόρη μου θορυβήθηκε όταν είδε μια ξένη να καταγράφει τους τρεις μας με το τηλέφωνό της. Προφανώς και εξοργίστηκα και απαίτησα να σταματήσει να τραβάει βίντεο τα παιδιά μου. Πάνω στην ένταση της στιγμής, παραφέρθηκα με υπερπροστατευτικό τρόπο που τελικά οδήγησε σε αντίποινα απέναντι στην ξένη γυναίκα, το θύμα», γράφει μεταξύ άλλων στην επιστολή της. 

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επειδή έβηξε σκόπιμα πάνω σε καρκινοπαθή εν μέσω πανδημίας Facebook Twitter
Η Debra Jo Hunter. JACKSONVILLE SHERIFF'S OFFICE

Η Hunter περικλείει επίσης άλλες 23 σελίδες με απειλητικά μηνύματα, emails, επιστολές και αναρτήσεις στα social media που στοχοποιούν εκείνη και την οικογένειά της. «Ελπίζω όλη σου η οικογένεια να κολλήσει κορωνοϊό, να υποφέρει και να πεθάνει», έγραφε ένα από τα μηνύματα. 

Όπως εξηγεί η ίδια, μετά το βίντεο που έγινε viral, δεν μπορούσε καν να πάει μια βόλτα με τα παιδιά της στη γειτονιά. «Καταλαβαίνω πως μπορεί να ακούγονται σαν κακογραμμένο σενάριο, αλλά σας διαβεβαιώνων πως ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα είμαι πρωταγωνίστρια σε μια διαδικτυακή φρενίτιδα», προσθέτει. 

Και καταλήγει: «Συχνά αναρωτιέμαι πώς θα ήταν αν ο καθένας από εμάς, ως άνθρωποι με ατέλειες, είχαμε τις χειρότερες στιγμές μας σε ένα σύντομο βίντεο που θα έβλεπε όλος ο κόσμος για να μας κρίνει». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM