Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία – Κικίλιας: «Δεν έδωσα ποτέ ημερομηνίες, ύπουλος ο ιός»

Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία – Κικίλιας: «Ύπουλος ο ιός» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EUROKINISSI
0

Έντονη παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ, κυρίως στην Αττική, με τις τελευταίες εφεδρείες σε ΜΕΘ να εξαντλούνται λόγω του αριθμού διασωληνωμένων που αυξάνεται διαρκώς. 

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την Κυριακή νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι 735 ασθενείς, ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας, ενώ το Σάββατο η κάλυψη κλινών ΜΕΘ Covid-19 προσέγγιζε πανελλαδικά το 84% και η κάλυψη απλών κλινών ΜΕΘ ξεπερνούσε το 53%.

Αναφορικά με την επαναλειτουργία της οικονομίας, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε ότι τα νοσοκομεία συνεχίζουν να δέχονται πίεση. «Δεν έδωσα ποτέ ημερομηνίες, είναι ύπουλος ο ιός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως στόχος είναι εντός Απριλίου να έχουν γίνει 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί. Ως προς το άνοιγμα δραστηριοτήτων, σημείωσε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα αξιολογήσει τα δεδομένα εντός της εβδομάδας, κάνοντας τις εισηγήσεις της.

Ο κ. Κικίλιας παρατήρησε ότι αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών ενώ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι έχει έρθει η ώρα σταδιακά να βοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν. Όπως εξήγησε, θα λειτουργήσουν βοηθητικά η βελτίωση του καιρού, οι εμβολιασμοί και τα μαζικά τεστ.

Ως προς τα οικιακά τεστ, ανέφερε ότι θα είναι υποχρεωτικά στην εστίαση, τις επιχειρήσεις, τα σχολεία και τα δικαστήρια, ενώ αναφορικά με την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, είπε ότι έπαιξαν ρόλο οι μεταλλάξεις του ιού, αλλά και οι συγκεντρώσεις.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανυσηχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Ελλάδα / Ανησυχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Υψηλά είναι και τα ποσοστά εθισμού στα social media, σύμφωνα με την έρευνα ESPAD 2024, που πραγματοποιείται σε 37 χώρες σε συνεργασία με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ναρκωτικά
LIFO NEWSROOM
28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Ελλάδα / 28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ θα τεθούν σε ισχύ από Παρασκευή 24 έως και Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM