Η Ρωσία «έριξε» κατά λάθος κυβερνητικές ιστοσελίδες, παίρνοντας μέτρα για το Τwitter- Και το site του Κρεμλίνου

Η Ρωσία «έριξε» κατά λάθος κυβερνητικές ιστοσελίδες, παίρνοντας μέτρα για το Τwitter- Και το site του Κρεμλίνου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Ρωσία ανέλαβε δράση κατά του Twitter αλλά, όπως φαίνεται, στο πλαίσιο αυτής της κίνησης κατά λάθος «έριξε» κυβερνητικές ιστοσελίδες, ακόμη και εκείνη του Κρεμλίνου.

 

Την Τετάρτη η Roskomnadzor, η ρυθμιστική αρχή για τις επικοινωνίες, ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την ταχύτητα του Twitter, κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι απέτυχε να αφαιρέσει απαγορευμένο περιεχόμενο. Μάλιστα, προειδοποίησε με ολικό μπλοκάρισμα, αν το Twitter δεν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Μόσχας.

 

Η κίνηση αφορά τον περιορισμό της ταχύτητας για τη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο στο Twitter και δεν θα επηρεάσει τα γραπτά μηνύματα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις.

 

Όμως, την ώρα που έγινε η επιβράδυνση του Twitter, αρκετές κυβερνητικές ιστοσελίδες «έπεσαν» ξαφνικά την Τετάρτη, μεταξύ άλλων του Κρεμλίνου και της ρωσικής κυβέρνησης. Επίσης επηρεάστηκε η ίδια η Roskomnadzor και το υπουργείο Οικονομικών.

 

Σχολιαστές που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο άφησαν να εννοηθεί ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε αμερικανική κυβερνοεπίθεση. Τελικά η Μόσχα παραδέχθηκε ότι επρόκειτο για εγχώριο πρόβλημα. Το απέδωσε σε δυσλειτουργία εντός της Rostelecom, πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου.

 

Σύμφωνα με τον Αντρέι Σολντάτοφ, Ρώσο ειδικό στα ζητήματα του διαδικτύου, το μπλοκάρισμα των κυβερνητικών ιστοσελίδων την Τετάρτη ήταν αποτέλεσμα εσωτερικού «μπερδέματος» που σχετίζεται με την επιβράδυνση του Twitter.

 

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Roskomnadzor πειραματιζόταν με νέα τεχνολογία που επιτρέπει το μπλοκάρισμα της κοινοποίησης βίντεο από περιοχή σε περιοχή. «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τους Αμερικανούς. Ο Πούτιν έκανε τρεις δηλώσεις σε τρεις ημέρες. Απαιτεί μεγαλύτερους περιορισμούς. Φαίνεται ότι οι αξιωματούχοι αποφάσισαν ότι έπρεπε να δράσουν», ανέφερε ο Σολντάτοφ.

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM