Πέθανε σε ηλικία 82 ετών η ηθοποιός Γιώτα Σοϊμοίρη

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών η ηθοποιός Γιώτα Σοϊμοίρη Facebook Twitter
0

Μια ευαίσθητη παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο που αποσύρθηκε νωρίς, η ηθοποιός Γιώτα Σοϊμοίρη, πέθανε σε ηλικία 82 ετών.

Ήταν πρωταγωνίστρια σε πολλές δραματικές και μελό ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και υποδυόταν  ένα «απλό κορίτσι της διπλανής πόρτας». Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939 και ήταν κόρη αξιωματικού της χωροφυλακής.

Σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε το 1962. Νωρίτερα, το 1959, πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Φλογέρα και αίμα» του Βασίλη Γεωργιάδη, ενώ στο θέατρο κάνει το ντεμπούτο της το 1964.

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών η ηθοποιός Γιώτα Σοϊμοίρη Facebook Twitter

Έπαιξε στις ταινίες 28η Οκτωβρίου ώρα 5:30 (1971), Στη μάχη της Κρήτης (1970), Οι 4 Άσσοι (1970), Η Κόμισσα Της Φάμπρικας (1969), Ξεριζωμένη Γενιά (1968), Τα Ψίχουλα του Κόσμου (1967), Η Κόρη της Πενταγιώτισσας (1967), Κάποτε Κλαίνε Και Οι Δυνατοί (1967), Άγρια πάθη (1967), Κατηγορώ Τους Ανθρώπους (1966), Ο Τετραπέρατος (1966), Οι Εχθροί (1965), Οι Κληρονόμοι (1964), Ένας Μεγάλος Έρωτας (1964).

Η Γιώτα Σοϊμοίρη ζούσε στην Αθήνα, αποτραβηγμένη από τα καλλιτεχνικά με την οικογένειά της.

«Σήμερα έφυγε από την ζωή μια σπουδαία κυρία του κινηματογράφου των μελό ταινιών του 60 και 70 και του θεάτρου η Γιώτα Σοϊμοιρη…Μία σοβαρή Κυρία, σπουδαία μητέρα τεσσάρων υπέροχων παιδιών, πρώτη σύζυγος του σεμνού ηθοποιού Χάρη Παναγιώτου. Την γνώρισα από κοντά, γλυκιά μου Γιώτα με τι ωραίο τρόπο και πόσο όμορφα μου φέρθηκες όταν πρωτοσυναντηθήκαμε..Καλό ταξιδι….Θα σε θυμόμαστε με αγάπη….», έγραψε ο Πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας που γνωστοποίησε την είδηση του θανάτου της.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

To γαλλόφωνο πρωταγωνιστικό ντεμπούτο της Αμερικανίδας ηθοποιού «Vie Privee», το δραματικό θρίλερ «We Bury the Dead» από την Αυστραλία και το μεταμοντέρνο ριμέικ του «Anaconda» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την τέταρτη ανανέωση της θητείας μου έως το 2029», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Γιώργος Κουμεντάκης
THE LIFO TEAM
Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Πολιτισμός / Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο, τη μόδα και τη φιλοζωική δράση, ενώ παρά τις προσωπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του 20ού αιώνα
THE LIFO TEAM