Γαλλία: Μαιευτήρας βίαζε γυναίκες σε εγκυμοσύνη ή λοχεία - Ποινή κάθειρξης 12 ετών

Γαλλία: Μαιευτής βίαζε γυναίκες σε εγκυμοσύνη ή λοχεία - Ποινή κάθειρξης 12 ετών Facebook Twitter
Pixabay
0

Ένας 49χρονος μαιευτήρας καταδικάστηκε χθες σε ποινή κάθειρξης 12 ετών από το ποινικό δικαστήριο του Ερό στην νότια Γαλλία για 11 βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες ασθενείς.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει 20 χρόνια ποινή κάθειρξης, την μέγιστη ποινή για αυτό το έγκλημα.

Ο κατηγορούμενος Λιονέλ Σαρβάν «δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί ευάλωτες γυναίκες σε εγκυμοσύνη ή λοχεία», είπε ο εισαγγελέας Αλμπέρ Σαντινόλ, ζητώντας την επιβολή της ανώτατης ποινής για αυτό το έγκλημα, δηλαδή 20 χρόνια κάθειρξης.

Ο Λιονέλ Σαρβάν κρίθηκε ένοχος για διάπραξη σεξουαλικών επιθέσεων σε ασθενείς το χρονικό διάστημα μεταξύ 2013 και 2016 - συγκεκριμένα για «μασάζ» κλειτορίδας, περινέου και μαστού και διεισδύσεις δαχτύλων στον κόλπο- υπό το πρόσχημα ιατρικών διαδικασιών κατά την προετοιμασία του τοκετού ή κατά την μεταγεννητική παρακολούθηση.

Πολλές γυναίκες ασθενείς δήλωσαν ότι «πάγωσαν» ή «παρέλυσαν» κατά τη διάρκεια των βιασμών και δεν τολμούσαν να μιλήσουν αρχικά, ενώ υπέφεραν από μακροχρόνιες ψυχολογικές συνέπειες. Όλες οι γυναίκες μίλησαν για προδοσία «εμπιστοσύνης» όταν βρίσκονταν σε περίοδο μεγάλης ευαλωτότητας.

«Άκουσα τα βάσανα των ασθενών και λυπάμαι. Έχω ένα μέρος της ευθύνης για αυτό τον πόνο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν σκόπιμο εκ μέρους μου. Αγαπούσα αυτές τις ασθενείς», υποστήριξε ο κατηγορούμενος στη δίκη του.

Ένας ψυχίατρος τον περιέγραψε ως «δράστη που ενήργησε καταχράζοντας την εμπιστοσύνη που του δόθηκε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρήγμα στον Λευκό Οίκο: Η οργή Τραμπ για την Τούλσι Γκαμπάρντ και οι προειδοποιήσεις για πυρηνικό πόλεμο με Ιράν

Διεθνή / Νέα ρήξη στον Λευκό Οίκο: Οργή Τραμπ για την επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών, Γκαμπάρντ για τα πυρηνικά του Ιράν

Η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τούλσι Γκαμπάρντ προειδοποιεί για τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου με το Ιράν, προκαλώντας ένταση στον Λευκό Οίκο - Πώς αντιδρά ο Τραμπ και τι σημαίνει για τη στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
LIFO NEWSROOM
Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Διεθνή / Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Οι σύμμαχοι του Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούτι, εμφανίζονται αδρανείς μετά τις ισραηλινές επιθέσεις - Πώς οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν στη Μέση Ανατολή και τι φοβούνται οι ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση στο Ιράν, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ και τις διεθνείς διπλωματικές κινήσεις
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM