Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ξεκινά δοκιμή για συνδυασμό των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ξεκινά δοκιμή για συνδυασμό των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca Facebook Twitter
EPA
0

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ξεκινά δοκιμή για να αξιολογήσει την ανοσολογική απόκριση που υπάρχει αν συνδυαστούν τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca, για τον κορωνοϊό, σε πρόγραμμα δύο δόσεων.

Τα αρχικά αποτελέσματα αναμένονται τον Ιούνιο. Η κλινική δοκιμή θα εξετάσει την ανοσολογική απόκριση που προκαλείται με αρχική δόση από το εμβόλιο της Pfizer ακολουθούμενη από μία ενισχυτική δόση εκείνου της AstraZeneca, όπως και το αντίστροφο, με διαφορά 4 και 12 εβδομάδων.

Τόσο το εμβόλιο που ανέπτυξαν οι Pfizer και BioNTech, όσο και εκείνο που ανέπτυξαν το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca- τα οποία είναι είναι διαφορετικού τύπου- ήδη χορηγούνται στη Βρετανία. Οι δύο δόσεις- από το ίδιο εμβόλιο- γίνονται με διαφορά 12 εβδομάδων στη χώρα. 

Στην κλινική δοκιμή αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 800 εθελοντές, άνω των 50 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη. Στη δοκιμή είναι πολύ πιθανό να προστεθούν και τα εμβόλια της Novovax και της Janssen- για τα αποτελέσματα αν συνδυαστούν με άλλα- εάν εγκριθούν στη Βρετανία.

«Αν αποδειξουμε ότι αυτά τα εμβόλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλάξ, αυτό θα ενισχύσει σημαντικά την ευελιξία για τις παραδόσεις εμβολίων και μπορεί να παρέχει στοιχεία για το πώς θα αυξηθεί το εύρος της προστασίας απέναντι σε νέα στελέχη του κορωνοϊού», δήλωσε ο Μάθιου Σναπ, αναπληρωτής καθηγητής παιδιατρικής και ιολογίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος είναι επικεφαλής της έρευνας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM